1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’da sabah namazı buluşmaları başlıyor
Pazar’da sabah namazı buluşmaları başlıyor

Pazar’da sabah namazı buluşmaları başlıyor

Merkez Hatuniye Camii’nde sabah namazı buluşmaları 3 Aralık Pazar günü başlıyor.

A+A-

Konuyla ilgili “Pazar halkı Kur’an ziyafeti, ilahi, kaside ve ilmi sohbetlerden sabahın nurunda istifade edecek” diyen Merkez Hatuniye Camii Uzman İmam Hatibi Halil Çelik şu bilgileri verdi: “Namaz ibadeti dinimizde çok önemli bir yere sahiptir. Cenab-ı Hak, Ankebut suresi 45. ayeti kerimesinde “Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir.” buyuruyor. Peygamber Efendimiz (sav)’de “Cennetin anahtarı namazdır, namazın anahtarı da abdesttir.” (Müsned) buyurmuştur. Yapılacak olan bu programla çocuklarımıza, gençlerimizi, bayan-erkek yetişkinlerimize, 7’den 70’e herkese namaz bilinci kazandırmak için bir adım atmış olacağız. Ayrıca dini konularda halkımızı bilgilendireceğiz. Böylece cami merkezli bir hayat için hep birlikte mesafe kat etmiş olacağız. Programımız misafir hocamızın sabah ezanı okumasıyla başlayacaktır. Ezandan sonra Kur’an ziyafeti ile birlikte ilahi ve kasideler okunacaktır. Namazdan sonra ise her ay belirlemiş olduğumuz gündemle ilgili bir konu (20 dakika) hakkında sohbet edilecektir. Şimdiden davetimize icabet edecek olan kardeşlerimize, zahmet edip uzaktan yakından gelerek programımızı icra edecek değerli hocalarımıza ve her faaliyetimizde bize destek olan ilçe müftümüz Mustafa Düzgüney hocama da teşekkür ediyorum. Pazar’da yaşayan kardeşlerimizi ailece sabah namazına davet ediyorum.”

Çelik, ayrıca programın ilk günü olan 3 Aralık Pazar sabahı ezanın 06.20’de okunacağını ve namazın da 06.50’de kılınacağını ifade ederek, camiden kış koşulları için tedbir alınacağını belirtti.

sabah-namaz.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum