1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da seyyar satıcılar yağmurda perişan oldu
Pazar'da seyyar satıcılar yağmurda perişan oldu

Pazar'da seyyar satıcılar yağmurda perişan oldu

Sağanak yağış, Pazar'da pazar yeri satıcılarını perişan etti. Seyyar Pazarcılar Derneği, kapalı pazar yeri konusunda verilen sözlerin tutulmasını istedi.

A+A-

Pazar'da yıllardır kapalı pazar yeri yapılmasını bekleyen seyyar satıcılar, siyasilerden verdikleri sözleri tutmalarını istediler.

pazaryer2.jpg

Dernekleşerek sıkıntılarını aşmaya çalışan pazar yeri esnafı, kış mevsiminin de yaklaşmasıyla yaşayacakları sorunların artacağını ve şimdiden tedbir alınması gerektiğini vurguladılar.

pazaryer1.jpg

Perşembe günü açık pazaryerinde sergi açan esnaf, şiddetli rüzgar ve sağanak yağış sonucu adeta perişan oldular.

pazaryer3.jpg

Seyyar Pazarcılar Derneği yönetim kurulu üyesi Resul Genç, verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini söyleyerek, “Kapalı Pazar yeri sözü seçim beyannamesinde yer aldı. Bu konuyla ilgili en son sayın vekilimiz Osman Aşkın Bak ile 7 Haziran seçimlerinden önce görüştük. Kendisi konuyla ilgileneceğini söyledi. Şu ana kadar hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Kış geliyor. En son Perşembe günü Pazar’da adeta perişan olduk. Rüzgârla birlikte brandalarımız uçtu, tezgâhlarımız yıkıldı, yağan yağmurda mallarımızı ıslattık. Zararımız büyük. Bu olay Arhavi’de olsaydı hiçbir şekilde etkilenmeyecektir. Kapalı pazar yeri denilince bazıları yanlış anlıyor. Aslında biz sadece bir çatısı olan, yağmurdan, sudan etkilenmeyeceğimiz yapı istiyoruz. Biz Arhavi’de de brandamızı açıyoruz. Ama yapı olarak destek aldığımız için sıkıntı yaşamıyoruz. Pazar’da ise direklerle bezlerle uğraşmaktan işimizi yapamıyoruz. Biz, verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Sayın belediye başkanımız ve vekilimizin artık bu konuya bir el atacağını ümit ediyoruz.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum