1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da STK'lar Birliği, genel sıkıntılar için toplandı
Pazar'da STK'lar Birliği, genel sıkıntılar için toplandı

Pazar'da STK'lar Birliği, genel sıkıntılar için toplandı

Pazar'da Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan STK'lar Birliği; başta havalimanı olmak üzere, gündeme alınan birçok konuyla ilgili bir araya geldi.

A+A-

Pazar’da, aralarında Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinin de bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan STK'lar Birliği, önemli gündem maddeleriyle bir araya geldi.

stk2-004.jpg

GENİŞ ÇAPLI KATILIM

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya gelen STK'lar Birliği üyeleri arasında, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Memoğlu, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Turgut Sağbaş, Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel,  4 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Turan Karahan, Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Ekrem Kılıç, 53 Nolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Akkaya, 24 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İbrahim Bengli, 55 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi başkanı M. Ali Ergin, 57 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi başkanı Ahmet Dilber, Çamlıhemşin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Sezai Yağcı, Hemşin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Celal İleri, Pazar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı, D. Karadeniz Hür Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Biber, Pazar Ziraat Odası Başkan Vekili Hasan Kahramantürk katıldı.

stk3-002.jpg

HAVALİMANI VE GETİRİSİ TARTIŞILDI

Toplantıda, Pazar’da kurulacak olan havalimanının bölgeye yapacağı etkiler konusunda geniş bir değerlendirmede bulunulurken, bunun etkileriyle ilgili yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

MİLLETVEKİLLERİ İLE DİYALOGLARIN GELİŞTİRİLMESİ

STK'lar Birliği’nin yaptığı toplantıda; iktidar partisi teşkilatı, STK’lar ile milletvekilleri arasındaki diyalog kopukluğuna da işaret edilerek, ”Milletvekilimiz, belediyemiz, STK’lar arasında yaşanan diyalog eksikliğinden kaynaklı, vatandaşlarımızın istek ve taleplerinde bir büyük yoğunluk yaşanmaktadır. Teşkilatların STK’lar ile milletvekillerinin arasındaki diyalog kopukluğunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerekmektedir” vurgusu yapıldı.

stk6-001.jpg

FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL MASAYA YATIRILDI

Toplantının bir diğer ana gündem maddesi ise Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Pazar Meslek Yüksekokulu’nun son durumu oldu. Yüksekokul ve fakültede öğrenci sayısının düşmesi, gerekli çözümlerin üretilememesi ve yaşanan sıkıntıların aşılması noktasında daha önce gerçekleştirilen toplantıda gündeme alınan eksperlik bölümünün Rize’den Pazar’a taşınması konusu detaylı olarak tartışıldı.

stk1-004.jpg

Rektörlük tarafından eksperlik bölümünün Pazar Meslek Yüksekokuluna taşınması için istenen mini çay fabrikası modülünün bir an önce yapılması ve hem fakülte hem de yüksekokulun ilçe için hak edecek yere getirilmesi için inisiyatif alınması prensip olarak kabul edildi.

PAZAR ŞEHİR MERKEZİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJE

stk4-002.jpg

Toplantıda Pazar Belediye Meydan Parkının da bulunduğu şehir merkezinin deniz ile olan bağlantısını sağlayacak açılımın yapılması için gerekli desteğin belediyeye sağlanması konusu da gündeme alındı.

stk5-001.jpg

Deniz tarafındaki binanın kaldırılarak bu alandan geçiş sağlanması ve buna bağlı Rize şehir merkezi gibi Pazar ilçe merkezinin de yeni proje geliştirilerek ışıklandırılması, bu işin de ivedilikle tamamlanması konuları tartışıldı.

stk7-001.jpg

KAÇKAR HASTANESİ VE DİĞER GÜNCEL KONULAR

Toplantı sonunda Kaçkar Devlet Hastanesinde yaşanan idari ve doktor sıkıntılarının çözüme kavuşturulması, 112 acil servisinin müstakil bir yere kavuşturulması, hastaneye otoyoldan geçiş sağlanması, eski hastane yerinin atıl vaziyette beklemesinin oluşturduğu sıkıntıyı çözecek çalışmalara bir an önce başlanması, üniversite imtihanının Pazar’da da yapılabilmesi için atılan adımların neticelenememesinin sebepleri, eksperlik bölümünün Pazar’a alınabilmesi için kamuoyu oluşturma adına broşür basılması ve tanıtım toplantılarının gerçekleştirilmesi, Pazarspor kulübünün 2. Lig’den 3. Lig’e düşürülmesinin ilçede oluşturduğu olumsuz tablonun değerlendirilmesi ve kurulan STK’lar birliğine yeni sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesiyle güçlü bir platform oluşturulması konuları kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum