1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Trabzon yolcularına otogar şoku!
Pazar'da Trabzon yolcularına otogar şoku!

Pazar'da Trabzon yolcularına otogar şoku!

Hopa-Trabzon arası çalışan yolcu otobüslerinin Pazar'da şehir içinden değil de otogardan yolcu almaya başlaması tepkilere neden oldu. Şoförler Odası, bu uygulamada kendilerinin payı olmadığını açıkladı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, ilçede daha önceden şehir içinden yolcu alan otobüslerin, bir süredir otogardan yolcu almak zorunda bırakıldığını söyleyerek, “Bu konuda bizim bir tasarrufumuz yoktur. Bu uygulamaya geçişte, ilçe trafik komisyonu tarafından 2013 yılında alınan karar gerekçe gösterilmektir. Bu kural diğer ilçelerde de var ancak vatandaşın lehine pozitif ayrımcılık yapılarak sorun çözülmektedir.” dedi.

osmanyuksel-003.jpg

Başkan Yüksel, Pazar’da da kısa süre öncesine kadar herhangi bir sıkıntı olmadan yolcu taşımacılığının devam ettiğini ifade ederek, “Ancak komisyon kararı gerekçe gösterilerek Hopa-Trabzon arası çalışan yolcu otobüsleri otogara yönlendirilmeye başlandı. Vatandaş bunun bizim tarafımızdan yapıldığını gerekçe gösterip tepki koyuyor. Konu, 2013 yılında alındığı belirtilen trafik komisyon kararıyla alakalı imiş. Otogar şehir içinde olmadığı için vatandaşımız Trabzon’a giderken veya Trabzon’dan gelirken otogardan alınıp orada bırakılmaya başlandı. Bu da doğal olarak bir mağduriyet doğurmaktadır.” diye konuştu.

Konunun diyalogla çözüme kavuşacağını söyleyen Yüksel, “Bu uygulamaya geçilirken Şoförler Odası olarak bizimle bir istişarede bulunulmadı. Yakında HAVAŞ otobüsü için de bu uygulama başlayacakmış. Bazı konular oturduğun yerden değil, konuşularak çözülür. Ben yaptım oldu, kuralı uyguluyorum gibi gerekçeler sorunu çözmez. Kural vatandaşı mağdur ediyorsa bunun çözümü için diyalog yolları işletilir. İlçe Trafik Komisyonu 2013’de bir karar almış, bugün onu güncellemeden, araştırmadan bir anda yürürlüğe koyarsanız doğabilecek mağduriyetlerin sorumluluğu da muhataplarının üzerine kalır. Yolcular otogardan şehre yürümemek için sahil yolunda araçlardan iniyorlar. Bu, kazalara davetiye çıkarmaktır. Bir an önce ilçe Trafik Komisyonunun toplanarak yeniden düzenleme yapması için çalışma başlatıyorum. İnşallah sorunu vatandaşımızın lehine olacak şekilde düzenleyeceğiz” dedi.

İlgili haber: Kaymakamlıktan açıklama: Trabzon-Hopa yolcuları mağdur olmayacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum