1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da vicdanları sızlatan hırsızlık!
Pazar'da vicdanları sızlatan hırsızlık!

Pazar'da vicdanları sızlatan hırsızlık!

Pazar'da seter cinsi av köpeği çalındı, 15 günlük 7 yavrusu ortada kaldı. Annelerinden ayrı kalan yavrular sabaha kadar anne hasretiyle kıvranırken sahibi çaresizlik içerisinde yetkililerden destek arıyor!

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar53  (Özel Haber) - Rize’nin Pazar ilçesinde 15 günlük 7 yavrusu olan av köpeği kayboldu. Köpeğin sahibi Kenan Üstbaş, seter cinsi köpeğin Pazar Mahallesindeki evinin önünden dün kaybolduğunu söyleyerek, “Tam da av mevsiminde kayboldu. Çalındığını düşünüyorum. 15 günlük 7 yavru köpek meleşip duruyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Kim aldıysa elini vicdanına koysun ve geri getirsin.” dedi.

ustbas3-001.jpg

Yavru köpekleri biberon ile beslemeye çalıştığını söyleyen Üstbaş, “Anneleri dün saat ikiden beri yok. Yavrular perişan kaldı bu şekilde. Uğraşıyoruz. Elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum. Trabzon’a kadar annesini aradım. Milli Parkları aradım. Kimse yardımcı olamıyor. Öyle bir bakım yeri yokmuş. Kendi imkânlarımızla bakacakmışız. İşte tarif ettiler; sütün yüzde yetmiş beşi süt olacak yüzde yirmi beşi su olacak. Bir yumurta kırıp verecekmişiz. Uğraşıyorum ama yavrular daha 15 günlük." dedi.

kopek2-005.jpg

Köpeği alan kişi veya kişilere de seslenen Üstbaş, "O anne köpeği alan kişi memelerini görmedi mi? Şu yavrulara bakar mısınız nasıl perişan haldeler. O cins bir köpek, bilen aldı. Kuş köpeği, seter cinsi.  Zaten av sezonu şu anda. Sezonda köpeği alıp götürdüler. Vicdanları sızlamayacak mı? Sabaha yattığım yok benim. 7 tane yavru, bu hayvanların hali ne olacak? Anne sütünün yerini tutmaz ki inek sütüyle bunlara nasıl bakacağım? Ben de şaşkın bir durumdayım” ifadelerini kullandı. 

kopekler1.jpg

vid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum
İlgili Haberler