1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'daki asker mezarları gün yüzüne çıkarılıyor
Pazar'daki asker mezarları gün yüzüne çıkarılıyor

Pazar'daki asker mezarları gün yüzüne çıkarılıyor

Pazar'da görevli iken vefat ederek yine Pazar'da toprağa verilen 2 askerin Belediye Mezarlığındaki kabirlerinde incelemede bulunan İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, bu konuda önemli bir girişim başlatılacağını söyledi.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan beraberinde Garnizon Komutanı Yzb. Mustafa Çelik, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ömer Hocaoğlu ve Pazar Mahalle muhtarı Osman Yıldırım ile birlikte ilçede askerlik hizmetleri sırasında vefat eden ve Pazar Belediye mezarlığına defnedilen İzmir Geyve'den Dr. Asteğmen Necdet Öztürk ile Adıyaman Çelikhanlı Er Mehmet Açıkgöz’ün kabirlerini ziyaret etti.

mezar5.jpg

Kaymakam Aslan yaptığı açıklamada, “Pazar mahallemizde bulunan kabristanda ot temizleme çalışmaları esnasında 1956 ve 1961 yıllarında askerlik hizmetleri sırasında ilçemizde vefat edip, buraya defnedilen ve ilçemiz Pazar’ın daimi hemşehrileri olan bu vatan evlatlarının kabirlerinin yalnız ve zamanla aşınmış hali duyarlı vatandaşlarımızın dikkatini çekmiş. Bizlerle temasa geçtiler. Bugün Garnizon komutanımızla inceleme yapmaya geldik. Durumu kendimiz de gördük. Pazar’ımızın hamiyetine emanet bu vatan evlatlarının kabirlerini yenileyeceğiz. Burada vefat nedenlerini de araştırıp, mezar taşlarına bu notu düşmenin de uygun olacağını düşünüyoruz. Ayrıca ilçemizin farklı yerlerinde 1. Dünya savaşından kaldığını büyüklerimizden öğrendiğimiz şehit kabirleri de var. Duyarlı vatandaşlarımız bugüne değin bu isimsiz kahramanların kabirlerine sahip çıkmış, gözetip yok olmalarını önlemişler. Bu konuda da bir çalışma yapmak düşüncesindeyiz. Şu an ilçemizin farklı yerlerindeki isimsiz şehitlerimize ait bu kabirlerin ihyasında hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız bizlerle temasa geçip bu vefaya ortak olabilirler.” dedi.

galeri.gif

mezar4.jpg

mezar3-001.jpg

mezar2-001.jpg

mezar1-001.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum