1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'daki güreş turnuvası sona erdi
Pazar'daki güreş turnuvası sona erdi

Pazar'daki güreş turnuvası sona erdi

Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim adına bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Mehmet Akif Pirim Yıldızlar Greko-Romen Güreş turnuvası sona erdi. 230 puan toplayan Türkiye turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

A+A-

Rize'nin Pazar ilçesinde bulunan Mehmet Akif Prim Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvaya 5 ülkeden 100’e yakın sporcu katıldı. 

grs1-003.jpg

Türkiye Güreş Federasyonu, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Güreş İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleştirilen şampiyonada Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kazakistan ve  Türkiye olmak üzere 5 ülke mücadele etti. 

grs2-002.jpg

230 puan toplayan Türkiye turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken 152 puanlı Kazakistan ikinci, 70 puan alan Gürcistan 3. oldu. 

Turnuvada 41 kiloda Murat Kalkan altın, Mustafa Erol gümüş, 48 kiloda Kazım Tikence altın, Batuhan Bardak bronz, 51 kiloda Ramazan Tekin, gümüş, Barış Özbek bronz, 55 kiloda Seyitcan Beytekin Gümüş, Serkan Sarıyar bronz, 60 kilo Talha Ateş gümüş, Enes Aksakal bronz, 65 kilo, Galip Top altın, Müslüm Barga bronz, 71 kiloda Yusuf Gölbaşı Altın, 80 kiloda Behrem Bora Yılmaz Altın, Mustafa Olgun gümüş, Umut Çelem bronz, 92 kiloEmre Helvaç altın, Ali Tuğra Akkoç gümüş, 110 kiloda Hüseyin Avni Çil altın, Atalay Aydemir gümüş madalya kazandı.  

grs6.jpg
Böylece Türkiye turnuvayı 6 altın, 8 gümüş,6 bronz olmak üzere toplam 20 madalya ile tamamladı.

Olimpiyat Şampiyonu M. Akif Pirim'in yanı sıra açılış seromonisine Gençlik ve Spor eski bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürü Halil Kaya, Dünya şampiyonu güreşçilerinden, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi başkanı Selçuk Çebi, davetliler ve çok sayıda güreşsever katıldı. 

grs3-001.jpg

Açılış konuşmasını yapan Pazar Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe müdürü Halil Kaya "Çayın Başkenti Rize’ye hoşgeldiniz" diyerek “Böylesine önemli bir organizasyonun burada düzenlenmesini sağlayan Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Prim ve Türkiye Güreş Federasyonuna teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara da başarılar diliyorum” dedi. 

grs5.jpg

Dünya güreş şampiyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi de yaptığı konuşmada sporcuların zeki, başarılı ama herşeyden önce ahlaklı olması gerektiğini belirterek “Burada mücadele eden tüm sporcuların tek hedefi bayrağı en üst noktaya çektirmek. Bu meşakkatli bir yol. Çok çalışmak gerektirir. Bizler spor teşkilatı olarak sizlere çok değer veriyoruz. İnşallah bu yolda başarılı olur, ülkemizi en iyi şekilde temsil edersiniz” şeklinde konuştu.

makifpirim8.jpg 

1992 yılında Barselona Olimpiyatlarında Grekoromen stil 62 kiloda şampiyon olan Mehmet Akif Prim Türk güreşine değişik alanlarda büyük hizmetler yaptı. Bu yıl 8’incisi düzenlenen turnuvada konuşan Mehmet Akif Pirim “Her yıl farklı bir heyecan yaşıyoruz. Bu yıl da 5 ayrı ülkeden yüze yakın sporcuyu ülkemizin cennet köşelerinden Rize Pazar’da ağırlıyoruz. Karadeniz çevresinde yaşanan heyelan olmasa bu sayı daha da artacaktı. Yeşilin ve mavinin birleştiği, sıcakkanlı insanlarıyla Rize Pazar, gerçekten de görülmesi gereken bir yer. Burada yıldız güreş takımları güreşiyor. Katılan her ülke bu yaş kategorisine çok önem veriyor. Dolayısıyla kilolarında en iyi güreşçileri getirdiler. Maçlar da kıran kırana geçti.” şeklinde konuştu.

galeri.gif

grs7.jpg

grs4-001.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum