1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'IN 2023 VİZYON PEOJELERİNİ ANLATTI
PAZAR'IN 2023 VİZYON PEOJELERİNİ ANLATTI

PAZAR'IN 2023 VİZYON PEOJELERİNİ ANLATTI

AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce ilçe için yapılan çalışmalar, devam eden yatırımlar ve 2023 vizyon projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

AK Parti İlçe Başkanlığına seçildiğinizden bugüne geçen süreyi değerlendirir misiniz?

Biz 20 Kasım 2014 tarihinde kongremizi yaptık ve göreve geldik. Göreve geldiğimiz günden sonra teşkilatımıza ana kademe yönetim kurulu olarak bir hedef çizerek stratejik plan hazırladık ve çalışmalarımız bu plan dâhilinde yürütmekteyiz. Geçen süre de bizler teşkilat çalışmalarımızı başarılı şekilde devam ettirmekteyiz. Partimizin kuruluşundan günümüze ilimizde ilçemizden milletvekili olmazken rabbim bizim dönemimize nasip etti ve bizim dönemimizde Pazar ilçemizden bir vekille seçime gidiyoruz. Aday adaylık sürecinde Pazar ilçemiz muhtarları, basını ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının milletvekilliği ile ilgili isteklerini sesli olarak dile getirmeleri ve genel merkezimizin istekleri dikkate alarak ilçemizin evladı olan Osman Aşkın Bak’ı aday göstermesi bizim ve bölge için bir şanstır. Sayın vekilimiz İstanbul gibi metropolde vekillik yapması ve 2. Dönemi olması ve Cumhurbaşkanımızın yanında siyaset yaparak yetişmesi ayrı bir şanstır. Sayın vekilimizle çalışmalara başladık çözüm odaklı çalışması beni çok mutlu etmektedir. Rize ilimizde vekil sayımız 3 gözükse de 5 milletvekilimiz olacaktır. Sayın Bakanımız Hayati Bey ve Nusret Ağbimiz ayrı bir değerdir, Hasan beyin teşkilatlardan gelmesi ve 2. ustalık dönemi Rize’mize ve bölgemize çok şeyler katacağına inanıyorum. 6 aylık sürede ilçemizle ilgili birçok projeyi yürütmeye başladık ve kısa vadede ve uzun vadede yapacaklarımızı belirleyerek çalışmalarımızı sistemli şekilde yürüterek ilçemizi 2023 yılına hazırlayacağız. Yeter ki Pazar halkı bize inansın ve desteğini esirgemesin. İlçemizle ilgili çalışmalar broşür halinde halkımıza dağıtılmakta olup yapılanlar, yapılmakta olanlar ve yapılacaklar diye şu şekilde sayabilirim:


PAZAR İLÇESİNE 2004 TARİHİNDEN GÜNÜMÜZE YAPILAN VE YAPILACAK YATIRIMLAR

  1. 86 adet afet evinin yapımı
  2. 80 adet TOKİ evlerinin yapımı ve dağıtımı
  3. 16 derslik TOKİ İlköğretim Okulunun yapımı
  4. Özel İdare Hizmet Binasının yapımı (Kaymakamlık Binası)
  5. Kapalı Spor Salonunun bitirilmesi hizmete alınması
  6. Pazar Şehir Stadının tribün yapımı ve sahanın yenilenmesi
  7. TOKİ evlerinin yanına cami ve ticaret merkezi yapımı
  8. Kültür Merkezinin yapılması
  9. Pazar Bölge Adliyesinin yapımı
  10. Pazar Adliye Lojmanlarının yapımı
  11. Pazar Şehir Mobese Sisteminin kurulması
  12. Pazar Öğretmenevinin bitirilip hizmete alınması
  13. 150 yataklı Pazar Bölge Devlet Hastane yapımı
  14. Pazar Lisesinin yapımı
  15. Pazar Halk Eğitim Merkezinin Binasının yapımı
  16. Necat Sağbaş Anadolu Lisesi (Sağbaş ailesinin yardımı)
  17. Hüseyin Sarıoğlu İlköğretim Okulu(Sarıoğlu ailesinin yardımı)
  18. Pazar Mahallesi İmam Hatip Lisesi yapımı (Ceza Yeri)
  19. Pazar İlçemize Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin kurulması
  20. Pazarspor tribün kapama ve zemin değişimi

YATIRIMI BAŞLAMAK ÜZERE OLAN VE DEVAM EDEN PROJELER

  1. Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu yapımı(Devam ediyor)
  2. Necat Sağbaş Kapalı Spor Salonu yapımı (İhalesi yapılmakta)
  3. Üniversite Sınavlarının ilçemizde yapılması (Evraklar Ankara’da)
  4. Fen Lisesi kurulması ile ilgili çalışma (Evraklar Ankara’da)
  5. 4 köyün mahalle olması için yapılan çalışma(Muhalefet partileri ile birlikte yürütülen bir çalışma)
  6. DSİ Bölge Müdürlüğü afetten Pazar Köprü Projesi(Yer teslimi yapılacak)
  7. Pazar Kaymakamlık Binası İnşaatı (İnşaat devam etmekte)
  8. Gençlik Spor Merkezi Yapımı (Yer teslimi aşamasında)
  9. SGK binasının Yapımı (Yer teslimi yapıldı 6 ayda bitecek)
  10. Pazar İlçemize Kredi Yurtlar Kurumundan Pazar Erkek Yurdunun yapılması(Evraklar Ankara’da)

Yapılması Planlanan Hedef Vizyon Projeler

  1. Sahil Dolgusu ve Sahil Otoyolunun yeniden yapılması projesi
  2. Üstü park alanı olan şehir içinde 700 oto araçlık kapalı katlı otopark projesi
  3. Mevcut çay fabrikalarının taşınarak yerlerine 5 yıldızlı otel yapım projesi
  4. Ciha Kalesinin restorasyonu ve çevre düzenlemesinin yapılması
  5. Pazarspor’umuza ‘’Pazar Spor Kamp ve Eğitim Merkezi Projesi’’
  6. Pazar İmam Hatip Külliyesinin yapım projesi                                                                                                                                                                        

nurettinince1-001.jpg

İlçeye yapılan yatırımları yeterli görüyor musunuz?

İlçemizde yapılan yatırımları yeterli görüp görmemem den ziyade Pazar geçmişte çok şeyleri kayıp etmiştir. Bunlara şahit olan biri olarak şunları söyleyebilirim: Ben 35 yıldır ilçemizde mali müşavirlik mesleğini icra etmekteyim. İlçemizin 35 yılını iyi bilirim. İlçemizde yapılması planlanan bir cezaevi ve bir de çimento dolum tesisi ilçedeki kısır çatışmalardan ötürü diğer ilçelere yapıldı. Bu pazarımıza çok şey kayıp ettirdi, Cezaevinin aylık su gideri 150 bin TL. 200’ün üzerinde memur kadrosu olduğu söyleniyor. İlçesine çok büyük katkı sağlıyor. Çimento tesisi keza öyle. Bu yatırımlar ilçemizde olsaydı inanıyorum ki Pazar biraz daha iyi olacaktı. Bizler artık geçmişe değil geleceğe bakarak ilçemizi planlamaktayız. Biz AK Parti olarak ve diğer partilerin ilçe başkanları arkadaşlar, başkanlık seçimlerimizi yaptıktan sonra bir araya gelerek Pazar ilçemizin çıkarları için tek vücut şeklinde ortak kararlar alarak çalışmaktayız. Hatta ortak olarak 4 köyümüzü mahalle yapma projesini birlikte yürütmekteyiz. Arkadaşlarıma yaklaşımlarında ötürü teşekkür ediyorum. İnanın ortaya koyduğumuz projeler ilçemizi çok güzel yerlere getirecektir. Pazar ilçemize yapılan her yatırımı ve atılacak adımı Pazar halkı, Pazar belediyemizle ve diğer STK ve paydaşlarımızla birlikte yapacağız. Ben birlikten güç doğacağına inanan biriyim. Büyük ve zor projelerle uğraşmak bana zevk vermektedir.

projeler.jpg

Pazar’ın geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pazar ilçemizin geleceği 2 sektörde şekillenecektir. Birincisi turizm ikincisi organik tarım olarak görmekteyim. Bu iki sektör ön plana çıkacak ileriki tarihlerde butik otel sektörü ve hizmet sektörü ilçemizde gelişecek, havalimanının ilçemizde yapılması ve teşkilat olarak hazırladığımız sahil dolgu ve otel projesinin yapılması ilçemizi ilçeler arasında 1. sıraya oturtacaktır.

Ortaya konulan projelerin gerçekleştirilebilme oranı sizce nedir?

Hayatta inanmadığım ve başaramayacağım hiçbir şeyi savunmadım. Şimdi de ortaya konan projelerin başarılamama gibi hiçbir riski yoktur. Bizim ortaya koyduğumuz projenin 4 katı büyüklüğünde Rize merkezde dolgu projesi hazırlanıyor. Bizim bir avantajımızda var; havalimanının ilçemizde yapılması bize ayrıca kolaylık sağlayacaktır. Zamanında sahil yolu çok yanlış yapılmış ve bizim sahil yolunda ölümlü ve yaralamalı çok sayıda kaza olmaktadır. Sahil otoban diye geçen yolumuzun bir an önce otoban olarak tekrar düzenlenmesi gerek. İnanmadığınız hiçbir şeyi başaramazsınız ben ve ekibim ortaya koyduğumuz projelerin gerçekleşeceğine inanmaktayız ve başaracağız. Yeter ki Pazar halkı bize destek vererek yanımızda yer alsın.

nurettinince2-001.jpg

Pazar AK Parti teşkilatının başkanı olarak siyasi çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Biz AK Parti olarak teşkilatımızın tüm mensupları ile birlikte çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bizde yeni seçilen arkadaşlar ve bizden önceki dönemde görev almış arkadaşlar birlik beraberlik içinde belediye başkanımız ve belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerimizle ilçe başkanı olarak benim koordinasyonum dâhilinde devam etmektedir. Bu güzel çalışmaya fitne fesat sokmak isteyen ve çalışmalarımızı baltalamak isteyen bazı hastalıklı insanlar her zaman olduğu gibi bu dönemde de mevcuttur. Rabbime şükürler olsun ki teşkilatımız ve yöneticilerimiz sağlam bir yapıya sahiptir; çürük olanlar ve kötü niyetli insanlar aramızdan elenmektedirler. İlimizde ve ilçemizde iyi bir oy oranı ile birlikte vekillerimizi Ankara’ya göndereceğiz inşallah.

Son olarak Pazar halkına, seçmene bir mesajınız var mı?

Pazar ilçe halkımıza şunu açık ve net olarak söylemek isterim; Pazar ilçemiz uzun süredir milletvekili olmayan bir ilçemizdi. Şimdi ise ilçemize donanımlı ve Cumhurbaşkanımızın yanında yetişmiş, kariyer yönünden çok zengin, Pazar’ın evladı ilçemizden vekil adayı oldu. Önümüzde yapılacak çok önemli projeler var havalimanı yapılacak ve ortaya koyduğumuz projelerin gerçekleşmesi için Pazar halkının birlik beraberlik içinde tek ses olarak yatırımlarımızı dile getirmeli ve pazarın evladına sahip çıkarak biz pazarlılara yakışır bir oy oranı ile vekilimizi göndermemiz için Pazar halkından destek istiyorum. Seçimden sonra Cumhurbaşkanımızı ziyarete gittiğimizde Pazar teşkilatının ve Pazar halkının başının dik olması için iyi bir oy oranını yakalamamız gerektiğine inanmaktayım. Pazar halkına açıkça şunu söylemeyi tarihi bir görev sayarak pazarın çıkarlarını siyası ve şahsi çıkarlarınızın önüne koyarak pazarın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın, Pazarımızın ve çocuklarımızın geleceği için ilçemize sahip çıkalım. Ben şahsım ve AK Parti teşkilat mensuplarımın adına Pazar halkına bizlere bu güne kadar desteklerini esirgemeyen AK Parti İl başkanımıza ve ekibine sayın vekillerimize Pazar lı muhtarlarımıza ayrıca STK başkanlarımıza teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

video1.png


PAZAR'IN 2023 VİZYON PEOJELERİNİ ANLATTI paylaşan: pazar53

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum