1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'IN 3 KÖYÜ MAHALLE OLDU
PAZAR'IN 3 KÖYÜ MAHALLE OLDU

PAZAR'IN 3 KÖYÜ MAHALLE OLDU

Pazar'da bugün 6 köyün mahalle olması için yapılan referandumlarda sandıklar açıldı. 3 köy mahalle olmayı kabul ederken diğer 3 köy ise reddetti!

A+A-

PAZAR53
Pazar’da bugün 6 köyde mahalle olmak için referandum düzenlendi.

Referanduma Ocak Köyü, Sahil Köyü, Kocaköprü Köyü, Hamidiye Köyü, Derebaşı Köyü ve Yeşilköy Köyü katıldı.

sahilkoy.jpg

Yapılan referandumda Ocak Köyü, Sahil Köyü, Kocaköprü Köyü evet oyu kullanarak Pazar Belediyesine bağlanırken, Hamidiye Köyü, Derebaşı Köyü ve Yeşilköy Köyü ise hayır oyu vererek köy olarak kaldılar.

Yapılan oylamada Ocak Köyünde; 109 evet, 41 hayır, Sahil Köyünde; 137 evet, 34 hayır, Kocaköprü Köyünde 210 evet, 116 hayır oyu çıktı ve bu 3 köy, mahalle olarak Pazar Belediyesine bağlandı.

Derebaşı Köyünde ise 78 evet oyuna karşılık 98 hayır oyu çıkarken, Yeşilköy Köyünde de 7 oy evet, 30 oy hayır olarak çıktı.

Hamidiye Köyü üst mahallede 107 hayır oyuna karşılık 71 evet çıkarken alt mahallede 68 evet, 47 hayır oyu çıktı.

Böylelikle Hamidiye’de de toplamda 154 hayır 139 evet oyu çıktı ve gelen evet oyları mahalle olmak için yeterli olmadı. 15 oy farkla Hamidiye köy olarak kaldı.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, evet oyu vererek Mahalle olan Ocak Köyü, Sahil Köyü, Kocaköprü Köyü sakinlerine teşekkür ederek, “Bu şekilde belediyemize 3 mahalle dahil oldu. Gelirlerimizde önemli bir artış olacak. Hamidiye, 15 oy gibi az bir farkla mahalle olmadı. İnşallah bir sonraki referanduma diyoruz. Bu anlamda destek veren tüm siyasi partilerimizin yönetici ve üyelerine, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. (Kaynak: www.pazar53.com)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
29 Yorum