1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'ın proje başarısı
Pazar'ın proje başarısı

Pazar'ın proje başarısı

Pazar ilçesi, 2017-2018 öğretim yılında, ulusal düzeydeki projelerde elde ettiği başarılarla, eğitimde iddiasını ortaya koydu.

A+A-

Rize'nin Pazar ilçesinde öğrenciler, geliştirdikleri ulusal düzeyde projelerle ses getirdiler.

proje3-004.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, “TÜBİTAK 4006 Projeleri için tüm okullarımız müracaat etmiş Rize ili geneli tek ilçe Pazar. TÜBİTAK 49. ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projelerine, 21 projeyle katılım sağlanarak en fazla proje hazırlayan ilçe yine Pazar. TÜBİTAK 4007 projesini hazırlayan tek ilçe yine Pazar oldu. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol kapsamında yürütülen "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" kapsamında en çok ödül alan ilçe de Pazar. TÜBİTAK 12. Ortaokul öğrencileri arası araştırmaları Projeleri için toplam Rize ilinden 67 proje hazırlanmış bunların 62'si Pazar'ın ve yine bu projelerden 10 ilin katıldığı Erzurum ili Bölge Bilim Kurulu Sergisine katılmaya hak kazanan toplam proje sayısı 80 olup, Rize ilinden ise 7 proje sergiye katılmaya hak kazanmıştır. Bu 7 projenin dağılımına baktığımızda da Rize Merkez 1 proje, Kalkandere 1 proje, Pazar 5 proje ile temsil edilmiştir. Bunların okullarımıza göre dağılımını yaptığımızda ise TOKİ Ortaokulu 1 proje, Hüseyin Sarıoğlu Ortaokulu 1 proje, Özel Çözüm Ortaokulu 1 proje, Haberal Ortaokulu 2 projeyle bölge bilim kurulu sergisinde ilimizi temsil ettiler. Bunlardan Özel Çözüm Ortaokulu projesi bölge 2’ncisi, TOKİ Ortaokulu projesi bölge 3’üncüsü oldu. Bu anlamda bize katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

proje1-006.jpg

proje2-005.jpg

proje4-003.jpg

proje5-002.jpg

proje6-002.jpg

proje7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum