1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı din görevlilerinden Güneydoğu'ya köprü
Pazarlı din görevlilerinden Güneydoğu'ya köprü

Pazarlı din görevlilerinden Güneydoğu'ya köprü

Diyanet Sen Pazar Temsilciliği başkan ve üyeleri; Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Diyarbakır, Urfa ve Adıyaman illerini kapsayan bir GAP gezisi düzenledi.

A+A-

Pazarlı din görevlileri 3 günlük GAP gezisinde Güneydoğu illerinde tarihi yerleri gezip, bölgedeki Diyanet Sen üyeleri ve STK'ları ziyaret etti. 

din4-001.jpg

Gezi öncesi, ilçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, Pazar'dan yola çıkan din görevlilerine hitap ederek, haftalarını tebrik etti.

din3-001.jpg

Diyarbakır, Urfa ve Adıyaman’ı kapsayan gezide Diyanet Sen Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Pazar Temsilcisi Cemal Taşçı da din görevlilerin haftasını tebrik ederek sağlık ve mutluluk dileklerini ifade etti.

din2-001.jpg

Taşçı, yaptığı konuşmada, “Sendikamızın amaçlarından biri de müntesiplerimiz arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak; böylece gücümüzü pekiştirmektir. Kırılgan ve sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Ülkemizde ve dünyada olanları hepimiz izliyoruz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan insani faciaların kapsamını ve derinliğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Çünkü her gün televizyonlara yansıyan vahşetin, katliamın, terörün ve akıl almaz cinayetlerin boyutları artık dünya insanlığının nefret duygularını aşmıştır. Bu masum insanları katledenleri ve onlara destek verenleri bir kez daha lanetliyoruz. Son yıllara kadar imamlar, bilinçli olarak aşağılanarak, horlanarak adeta kimlikleri ile oynanmıştı. Bunun nedeni, din adamlarını toplum içinde itibarsızlaştırarak etkilerini düşürmekti. Bütün bunlara baktığımızda bugün gelinen nokta onların istediği gibi gelişmedi. Son yıllarda baktığımızda imam arkadaşlarımızın devlet kademesinde itibarı arttı, maddi iyileştirmeler yapıldı. Hatırlayalım 28 Şubatı. İmamları, imam hatipleri, ilahiyatları. Hiçbir yerde iş bulamayışlarını ve ötekileştirildiklerini. O günlerden bu günlere geldik. Ben inanıyorum ki zaman bizden yanadır ve Rabbimiz bizi terk etmemiştir. Bugün dünyada ve İslam coğrafyasında olup biten şeyler inşallah Müslümanların zaferleriyle sonuçlanacaktır. Bütün mesele bizlerin iyi insan olabilme ve insanlara faydalı işler yapabilme yeteneğimizin gelişmesine bağlıdır. Güzel bir gezi olması dileğiyle haftamızın hayırlara vesile olmasını diler ahirete irtihal eden kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

din1-001.jpg

din5-001.jpg

din6.jpg

din7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum