1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZARLI DOÇENTE BİR ÖDÜL DAHA
PAZARLI DOÇENTE BİR ÖDÜL DAHA

PAZARLI DOÇENTE BİR ÖDÜL DAHA

Farklı projeleri ile son 5 yılda 5 ödül alan Rize-Pazar Suçatı Köyü doğumlu ve Pazar Lisesi mezunu Doç. Dr. Hasan Hacıfazlıoğlu yeni bir ödül daha aldı. Ödülü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Maden Mühendisliği Odası İstanbul Şubesi verdi.

A+A-

İstanbul Gayrettepe Dedeman Otel’de 4 Aralık 2018 Dünya Madenciler Günü Etkinliğinde düzenlenen Ödül Töreninde pek çok seçkin bilimsel çalışma ve proje yarıştı.

MADENCİLİKTE İLKLER-2018 Ödülünü Pazarlı akademisyen Doç. Dr. Hasan Hacıfazlıoğlu ve Doktora Tez Öğrencisi Trabzonlu Dr. Abdul Vahap Korkmaz aldı.

maden1-001.jpg
 
YENİ BİR MADEN BULDULAR VE ÖDÜL ALDILAR
Doç. Dr. Hasan Hacıfazlıoğlu ve Doktora Tez Öğrencisi Dr. Abdul Vahap Korkmaz’ın uzun süren bilimsel araştırmaları sonucunda çimentoda kullanılabilecek yepyeni bir maden keşfettiler. 

Dünya literatüründe “Meta-schist” diye bilinen ancak ülkemizde yeni keşfedilen bu madeni çimento üretiminde kil taşına alternatif olarak ilk kez kullanan bu ikili hem çimentonun üretim maliyetini düşürmüş hem de çimentonun kalitesini arttırmış oldu. 

Bulunan bu alternatif maden, bir doktora tezi kapsamında ilk kez bilimsel olarak incelendi ve ödüle layık görüldü. Bulunan bu maden çimento fiyatlarının düşmesine de katkı yapabilecek. Doç. Dr. Hasan Hacıfazlıoğlu İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Maden Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkan Yardımcısı olarak halen görevine devam ediyor. 

has.jpg

Hasan Hacıfazlıoğlu Kimdir? 
1980 yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Rize’de yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini 2002 yılında bitirdi. Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde 2006 yılında Yüksek Lisansını, 2009 yılında da doktorasını tamamladı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atandı. 2015 yılında Üniversitelerarası Kuruldan Doçentlik unvanını aldı. Halen İstanbul Üniversitesi’nde ders veren Hasan Hacıfazlıoğlu’nun alanıyla ilgili 3 patenti, 50'nin üzerinde ulusal ve uluslararası yayını ve pek çok ödülü bulunuyor. Türkiye'nin en prestijli proje yarışması olan Mehmet Kemal Dedeman Madencilik Proje Yarışması’nda birincilik ve üçüncülük ödülleri; ayrıca, TÜBİTAK ve İstanbul Üniversitesi ile Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından verilmiş olan “Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülleri ve Madencilikte İlkler ödülleri” bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum