1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı genç yönetmenden yarına miras belgesel
Pazarlı genç yönetmenden yarına miras belgesel

Pazarlı genç yönetmenden yarına miras belgesel

Pazar’ın Laroz (İkiztepe) Çumbat (Yeşilköy) Moyliva ve Kukulat bölgesinde yaşayan insanların hayatı, gelecek kuşaklara aktarılmak üzere belgesel haline getiriliyor.

A+A-

Kurduğu Kukmina Yapım ile unutulan kültürel mirası yarınlara taşımak isteyen Rize Pazarlı genç yönetmen Uğur Dizman, ‘Sağanak Hayatlar’ adını verdiği belgeselle, bölgenin önemli değerlerini kayıt altına alıyor.

belgesel4-001.jpg

Gelecek nesillere bugünden izler aktarmayı amaçlayan Dizman, çalışmasının fragmanını internet üzerinden yayınladı.

belgesel3-001.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Uğur Dizman, “Aynı derenin balığı, yalıda buluşan mutlulukta ve hüzünde birlikte olabilen; Laroz (İkiztepe) Çumbat (Yeşilköy) Moyliva ve Kukulat halkının belgeseli bu. Yaşamının hemen her anını bu topraklarda geçiren değerli büyüklerimizin gözünden görmeye çalıştık memleketimizi. Onların anılarına kulak verip, dünden bugünümüze süre gelen veya unutulan kültürel miraslarımıza sahip çıkmaktı niyetimiz. Bu belgeselde kimisi yöre insanını tanıyacak kimi otantik yaşamlara tanık olacak. Esasında herkes kendi penceresinden bakacak bu sağanak hayatlara. Akıp geçen zamana karşı, ortak değerlerimize sahip çıkma ve köy kültürünü yaşatma amacıyla naçizane hazırlanan bu belgeselin yarınımıza miras kalması en büyük dileğimiz.” dedi.

belgesel1-001.jpg

Dizman, belgeselin CD üzerine kaydedilerek cüzi bir ücret karşılığında dağıtılacağını, elde edilecek gelirle de ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamayı düşündüklerini söyledi.

belgesel2-001.jpg

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum