1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı Kadın Balıkçılara Vali'den ziyaret
Pazarlı Kadın Balıkçılara Vali'den ziyaret

Pazarlı Kadın Balıkçılara Vali'den ziyaret

Rize Valisi Kemal Çeberi Pazar ilçesinde "Av Araçlarının Kadın Eliyle Tamiri ve Donanımı Konusunda Uzman İş Gücünün Rize İline Kazandırılması" projesi kapsamında çalışan kadın balıkçıları ziyaret etti.

A+A-

Rize Valisi Kemal Çeber Pazar Balıkçı Köyü Balıkçı Barınaklarında bulunan "Kadın Balıkçılar Ağ Tamir ve İmalat Atölyesini" ziyaret etti.

Vali Çeber’e, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Şafak Bulut da eşlik etti.

blkc3-003.jpg

Büyük bir özveri ile ağları ören kadınlarla sohbet ederek yapılan ağları inceleyen Vali Çeber, yapmış oldukları çalışmalarla topluma örnek oldukları için teşekkür etti.

Yapmış oldukları ürünlerin kalitesi ve burada çalışan kadınların emeklerini taktir eden Vali Çeber; "Karadeniz kadını her konuda çok çalışkan, özverili ve başarılıdır. Artık pek çok farklı alanda kalıplaşmış olan şeyleri değiştiren kadınlar burada olduğu gibi farklı alanlarda kendilerine iş imkanı oluşturmuş ve bunu da gayet başarılı bir şekilde yerine getirmişlerdir. Burada yapmış olduğunuz çalışmalarla topluma örnek olduğunuz ve yol gösterdiğiniz için ayrıca sizlere teşekkür ediyorum ” dedi.

blkc1-003.jpg
 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Rize Halk Eğitim Merkezi paydaşlığında "Av Araçlarının Kadın Eliyle Tamiri ve Donanımı Konusunda Uzman İş Gücünün Rize İline Kazandırılması" projesi kapsamında verilen 3 aylık teorik ve uygulamalı eğitim sonunda 20 kadın balıkçıya sertifikaları verilerek açılan atölyede istihdamları sağlanmıştı.

blkc2-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum