1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı muhtardan kokarca ile mücadele hamlesi
Pazarlı muhtardan kokarca ile mücadele hamlesi

Pazarlı muhtardan kokarca ile mücadele hamlesi

Doğu Karadeniz Bölgesinde son yıllarda görülmeye başlayan ve başta fındık, kivi olmak üzere birçok meyve sebzede ekonomik zarar oluşturan Halyamorpha halys (Kahverengi Kokarca Böceği) zararlısı ile ilgili topyekun mücadele başlatıldı.

A+A-

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Bölgesinde son yıllarda görülmeye başlayan ve başta fındık, kivi olmak üzere birçok meyve sebzede ekonomik zarar oluşturan Halyamorpha halys (Kahverengi Kokarca Böceği) zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında muhtarları bilgilendirdi.

kokarca3.jpg

Pazar İlçesi Soğuksu Mahallesi Muhtarı Esat Mahmut Acar, mücadele kapsamında öğrendiklerini uygulamaya başladıklarını ifade ederek, “Tarım ilçe Müdürlüğü tarafından muhtarlar olarak davet edildik. İlgililer tarafından verilen bilgi kapsamında bizler de zararlıyla mücadeleye başladık. Müdürlükte öğrendiğimiz şekilde vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz.  10 litrelik pet su bidonunu boğumundan keserek, kesilen aparatın elle tutulan kısmına Tarım Müdürlüğünden verilen ilacı iple takıyoruz. Aparatı ters şekilde bidona yerleştirilip kıskaçlarla takıldıktan sonra telle asılacak şekilde ayarlıyoruz. Yağmur suyu dolmasını önlemek için altına küçük delikler açılarak yapılan düzenek, mahallemin belli yerlerine eşit şekilde asıyoruz. Takılan ilaçların ömrü üç aydır. Kutunun içine giren ve ağaca yapışan zararlıları imha ediliyor. Böylece kokarcanın verdiği zarardan bir nebze olsun korunuyor” dedi.

kokarca2.jpg

kokarca1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum