1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZARLI ÖĞRENCİLERE BAKLAVALI DESTEK
PAZARLI ÖĞRENCİLERE BAKLAVALI DESTEK

PAZARLI ÖĞRENCİLERE BAKLAVALI DESTEK

TÜBİTAK’ın düzenlediği 47. Ortaöğretim araştırma projesi için Ankara’da bulunan Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Ankara’daki hemşerilerinden destek geldi.

A+A-

Danışman Öğretmenleri Gülşen Güler ve Sedat Bursa nezaretinde öğrencileri Mehmet Ay ve İrem Mahmutoğlu hazırladıkları “Akıllı Gebe Pedi” projesi ile Erzurum Bölge birincisi olarak Ankara’daki Türkiye birinciliğine katılmaya hak kazandılar.

bakl2.jpg

Erzurum’da 300 proje arasında Biyoloji dalında dereceye giren 12i proje arasında birinci olan “Akıllı Gebe Pedi” projesi Ankara’da 22 proje arasında dereceye girmeye çalışıyor.

“Sağlıklı bebekler sağlıklı nesiller demektir” sloganı ile yola çıkan ekibi “Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı” Başkanı Veysel Atacan ve Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişi ve TEM-SEN genel sekreteri Cengiz Ekşioğlu ziyaret ederek destek verdiler. Veysel Atacan “Bu tür çalışmalar yalnız kendi insanımıza değil bütün insanlık medeniyetine de katkı sağlayacağı için çok önemsenmeli ve destek verilmelidir” dedi. Cengiz Ekşioğlu da “Ortaöğretim Öğrencilerimizin uygulamalı bilim alanındaki bu çalışmalarını yürekten kutluyorum. İmkân verildiğinde gençlerimizin üstesinde gelemeyeceği hiçbir engelin olmadığını bir kere daha görüyoruz. Öğrencilerimizi ve velilerini kutluyorum. Bu proje çalışmalarını teşvik eden, destekleyen, yönlendiren, katkı sunan öğretmenlerini, idarecilerini tebrik ediyorum.” dedi.

bakl1.jpg

Danışman Öğretmenleri Gülşen Güler ve Sedat Bursa, Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ARGE odası oluşturulması için Veysel Atacan ve Cengiz Ekşioğlu’ndan destek istediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum