1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı şair, Türkiye’nin duygularına tercüman oldu
Pazarlı şair, Türkiye’nin duygularına tercüman oldu

Pazarlı şair, Türkiye’nin duygularına tercüman oldu

Rize Pazarlı Şair Kemal Çiçek tarafından kaleme alınan ve Jandarma Bandosu solisti Özlem Üngör tarafından yorumlanan “Şehidim” isimli şiir, kısa sürede Türkiye’nin duygularına tercüman oldu.

A+A-

Pazarlı şair Kemal Çiçek'e ait, müziği ve yorumu Özlem Üngör, düzenlemesi Yarbay Burak Aksoy, kaydı ise Başçavuş Engin Arslan imzalı eserin sözleri ve müziği yürek burkuyor.

kemal01-002.jpg

15 Temmuz’un yıl dönümünde başka bir anlam kazanan ve sosyal medya üzerinden milyonlarca kişinin dinlediği, herkesi derinden etkileyen “Şehidim” isimli eserin söz yazarı Çiçek, “Ben bu şiiri, sadece Dağlıca’da şehit düşen askerlerimiz için değil, Iğdır ve diğer yerlerde de şehit düşen tüm asker ve polislerimiz için kaleme aldım. ‘Şehidim’ şiirinin duygusu çok farklı. Yazdığım sözler umarım halkımızın duygularına tercüman olmuştur. Keşke bu üzücü olaylar olmasaydı bu sözleri yazmasaydım” dedi.
 

Yazdığı eserin Özlem Üngör tarafından seslendirilmesinden sonra Türkiye’nin ortak değerlerinden biri haline geldiğini belirten Çiçek; “Özlem Hanım, bana ‘Ağabey ben de şehitlerimiz için eser yapmak istiyorum’ deyince, şiiri bestelemeye karar verdik. Özlem Hanım, sözlerden çok etkilendi ve hemen notaya aldı. Sonrasın da bandodaki arkadaşlarıyla kayıt altına almışlar. Ağıt şeklinde bir eser oldu. Demo olarak hazırlandı. Oğlum da seslendirmeden sonra kolaj hazırlamış, Sosyal medyada yayınlanınca hiç farkında olmadan milyonlarca kişi dinledi. Böyle bir etki yaratacağını tahmin etmiyordum. Çok farklı duygular hissediyorum. Geçen dönem Soma’da yaşamını yitiren 301 madenci için müziği Özlem kardeşime ait ‘Soma ağıdı’nı ortaya çıkarmıştık. Eserimiz, Uluslararası Radyocular Birliği tarafından alkışı hak eden şair ve bestecisi ödülüne layık görüldü” diye konuştu.

kk.jpg

Üngör: Gözyaşları içinde besteledim

Şehidim şiirinin yorumcusu Solist Özlem Üngör, şiiri bestelediği sırada gözyaşlarını tutamadığını ifade ederek “Uzun zamandır şehitlerimizi anmak için bir eserimiz olmadığını düşünüp, bir şeyler yapmak istiyordum. Kemal Abi’nin şiirini okuduktan sonra yorumlamaya karar verdim. Eser aslında ne türkü, ne şarkı ne de ağıt formatında. Şehitlerimize atfen olduğundan kavramlar üstü bile denebilir. Bir anda ezgisi içimden çıkıverdi. İnternette paylaşınca milyonlarca kişinin duygularına tercüman oldu. Galatasaray-Atletico Madrid maçından önce stadyumda çalınmasından gurur duydum. Eser, sosyal medyada 48 saatte 2 milyon görüntülendi.  Jandarma Bandosu’nda görevli komutanımız Burak Yarbay da bizlere büyük kolaylık sağladı ve eserin düzenlemesini yaptı. Enstürman olarak sadece piyano, keman ve klarnet kullanıldı. İlk seslendirmede duygulandım ve sesim titredi. Eserimiz, bundan sonra Jandarma Bandosu tarafından çeşitli anma etkinliklerinde çalınacakmış. Birçok şehit yakınından telefon aldım. Bir şehit eşi çocuğunu her akşam eserimizle uyuttuğunu söyledi.” dedi. (Milliyet - Mert İnan)

İŞTE O ŞİİRİN SÖZLERİ

Sana sıkılan kurşun

Ciğerime saplanır

Bilmem bu acı nasıl

Yüreğimde saklanır

 

Can verdiğin bayrağın

Tabutuna sarılmış

Sana yüce yaradan

Cennetten yer ayırmış

 

Şehidim rahat uyu

Biz bekleriz vatanı

Bu millet affeder mi

Sana kurşun atanı

 

Can verdiğin bayrağın

Tabutuna sarılmış

Sana yüce yaradan

Cennetten yer ayırmış

 

Melekler seni bekler

Hasretle gökyüzünde

Sen her şeye değersin

Milletinin gözünde

 

Can verdiğin bayrağın

Tabutuna sarılmış

Sana yüce yaradan

Cennetten yer ayırmış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum