1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. PAZARSPOR'DA YANGIN TEK LİSTEYLE YENİDEN SEÇİLDİ
PAZARSPOR'DA YANGIN TEK LİSTEYLE YENİDEN SEÇİLDİ

PAZARSPOR'DA YANGIN TEK LİSTEYLE YENİDEN SEÇİLDİ

Pazarspor Kulübü 22. Olağan Genel Kurulu'nda tek listeyle gerçekleşen seçimlerde Hüseyin Yangın yeniden başkanlığa seçildi.

A+A-

Pazarspor’un 22. Olağan Genel Kurulu Deniz Konak Viya Teras salonunda gerçekleştirildi.

talatgunday3.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı kongre, yönetim kurulu üyesi Talat Günday’ın açılış konuşması ile başlarken akabinde divan oluşturuldu. 

divan6.jpg

Osman Keser Başkanlığında Zeynep Kurt ve Mustafa Biber’den oluşan divan heyetinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden kongrede, yönetim Kurulu çalışma raporu, bilanço ve denetleme kurulu raporları okunarak ibra edildi. 

kongre2-001.jpg

2015–2016 yıllarına ait tahmini bütçe okunup ibra edildikten sonra dilek ve temenni konuşmalarına geçildi.

yangin8.jpg

YANGIN: “ELEŞTİRİ YERİ GENEL KURULDUR”

Kongrede ilk konuşmayı yapan Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın “Yanlışlarımız ve doğrularımız mutlaka var. Çok da eleştiri alıyoruz. Özellikle sosyal medya bu işin başını çekiyor. Zaman zaman bunu söylüyorum. Bu eleştirilerin doğru yeri burasıdır. Genel kurul öncesi yaptığımız çağrıyla herkesin bu genel kurula katılıp, söyleyecek sözü olanların burada eleştirilerini dile getirmelerini ve bunu saygıyla karşılayacağımızı defalarca söyledim.  Burada söz alın, eleştirin, önerilerinizi sunun. Yönetime gelecek olanlar da buradan ders alsın, feyiz alsınlar. Ama burada konuşulmadığı zaman da söyleyecek başka bir şey kalmıyor, bundan sonraki konuşmalara da kimse itibar etmez. En doğru yer burasıdır.” dedi.

kongre5-001.jpg

“BİR AYAĞIMIZ HEP KISA KALDI”

“Ben farklı bir penceren bakacağım ve yaptıklarımızı değil yapamadıklarımızı anlatacağım.” diyen Başkan yangın sözlerini şöyle sürdürdü: “Taahhüt edip gerçekleştiremediklerimizi söylemem lazım. 2 yıl önceki kongrede, bu benim son başkanlık dönemim demiştim. Bundan sonra arkadaşlar kendilerini hazırlasın bir daha başkan adayı olmayacağım demiştim. Son dakikaya kadar da halen bu sözüm geçerli. Ama bir hazırlık da görmeyince bunun devamı gibi gözüküyor. Demek ki bunu yapamadık. İkincisi, denk bütçeyle bu kulübü yöneteceğimizi söyledik. Yani borçları minimize etmek, gelirimiz kadar gider yapmak. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak istedik; onu da yapamadık. Mali tabloları incelerseniz ciddi borçlarımız olduğunu görürsünüz. Elbette bazı yatırımlarımız var. İçinde bulunduğumuz tesisin yapımı, stadyumdaki tesisin yapımı. Bunlar tabi ciddi yatırımlar. 2. Lig’de mücadele etmek. Ama bir ayağımız hep kısa kaldı. Sporcuya borcumuz oldu, personele borcumuz oldu, esnafa borcumuz oldu. 4 ayaklı masanın her zaman bir bacağı kısa kaldı. Ben de bu konudaki mahcubiyetimi huzurlarınızda dile getirmek istiyorum. Bunları yapamadık. Teknik olarak futbol takımımız 2. Lig’e çıktık, o coşkuyu birlikte yaşadık. 2 yıldır 2. Lig’deyiz. Sonunu iyi getirdik ama hep çalkantılı geçti.”

kongre1-001.jpg

“BELEDİYE BİZE TAHSİS EDİLEN OTOPARKIN GELİRİNİ VERMEDİ”

“Maddi sıkıntılarımız olmasa bu durumlara düşmezdik.” ifadelerini kullanan Yangın, “Bir takım gelir bütçelerine koyduğumuz kalemler vardı. Sayın belediye başkanımızın bize vermiş olduğu bir otopark geliri vardı. Bu otoparkı biz gelir kalemimizin içine koyduk. 2 yıl içinde bu otopark bize tahsis edilmiş olsaydı bugün bu borçlarımız en azında 250–300 bin lira daha az olacaktı. En azından Pazar esnafına 1 kuruş borcumuz olmayacaktı. Bu konuda belediye başkanımızın söyleyecek birkaç kelimesi olacaktır. Çünkü belediye meclisinin oy birliğiyle alınan bir tahsis olayı var. Ama 2 yıldır bu tahsis gelirini alamadık; genel kurul üyeleri bunu bana sürekli soruyorlar. Ben de bunu bu genel kurulda gündeme getirmek durumundayım. Bunu beceremedik. Bu geliri kulübümüze kazandıramadık. Bu da beceriksizlik. Başka da beceriksizliklerimiz mutlaka vardır. Bu kadar beceriksizliğime rağmen hala benim devam etmemi istiyorsanız da sizlere saygı duymaktan başka diyeceğim yok.” şeklinde konuştu.

yangin7-001.jpg

“BÖYLE GİDERSE KAN VE GÖZYAŞI OLUR, TAKIM DA BİR ALT LİGE DÜŞEBİLİR!”

Kulübü devretmeye hazır olduğunu ancak talipli olmadığı için devam edeceğini söyleyen Yangın, “Ama illa da devam edeceksem bundan sonraki dönemde gerçekten geliriyle gideri eşit, 1 Lira borçlanmadan bir 2 yıl vaat ediyorum. Bu 2 yılda kan ve gözyaşı da olacak. Teknik anlamda büyük sıkıntılar çekmeye de hazır olun. Bu kulübün bir alt lige düşme ihtimalini de göz ardı etmeyin. Ben size başarılı veya yukarıda bir hedef göstermiyorum. Ama bu noktada hala bu hedefi gösteren birleri varsa da önünü açmakta tereddüt etmem. Hemen bu ekibe de devretmeye hazırım. Bir şey daha söyleyeyim. Hep böyle kısa kalınca bu masanın bir ayağı; sürekli kendi imkânlarımızı bu kulübe seferber ettik. Neticede ciddi rakamları Pazarspor’a tahsis ettim. Bu noktada biri bu sorumluluğu üstlensin; bugün hemen divana da bu beyanımı veririm. Sadece şirketimin kanalıyla yaptığım özellikle bu tesisin bitirilmesi için. Onun haricinde şahsi bütün borçlarımı, alacaklarımı bugün itibariyle ibra edeceğim. Bunu da bir taahhüt olarak bilin. Benden başka biri bu işi yaptığı an Hüseyin Yangın’ın 1 kuruş alacağı olmayacaktır. Bunun imzasını hemen atarım. Ama hala ben devam edeceksem bu kan ve gözyaşına hazır olun. Yok, biz başarı bekliyoruz diyorsanız, Pazar’ın tüm dinamikleri bu kulübün taşının altına elini sokacak.” ifadelerini kullandı.

bak11-003.jpg

MİLLETVEKİLİ BAK: “KULÜBE BİRÇOK KONUDA DESTEK ÇIKTIM”

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise yaptığı konuşmada, Başkan Yangın ile eski bir hukukları olduğunu ve gelen destek taleplerini yerine getirdiklerini söyleyerek, “Başkan Yangın’la biz uzun yıllardır çalışıyoruz. Ben de onun bulunduğu konumlarda bulunduğum için bu anlattıklarını çok iyi anlıyorum. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübünde, Kasımpaşa kulübünde yöneticilikler yaptım. Genel sekreterlik, asbaşkanlık, sonra kulüp başkanlığı, daha sonra federasyon başkanlığı. Yani yaklaşık 16–17 yaşından beri de spor kulüplerinin içerisinde yönetici olarak her kademede bulundum. Tabi başkan Hüseyin Bey’in ifade ettiği gibi kulüplerin maddi gücü başarısını etkiliyor. Bunun için de gelir getirici yatırımların kulübe kazandırılması noktasında hep birlikte çalışmalıyız. Buna siyaset de yerel yönetim de iş adamlarımız ve üyelerimiz de yardımcı olmalı. Bunları birlikte gerçekleştirmemiz gerekiyor. Tabii biz Hüseyin Bey her talep ettiğinde, sorununu dile getirdiğinde kendisine destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Zaten Rize’de sporla ilgili olarak özellikle gençlere hizmet eden spor kulüplerimize hem amatör hem de diğer branşlarda olsun getirilecek projeler çerçevesinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Biliyorsunuz stadın zemini değişti, tribünün üzeri kapatıldı. Orman Bakanlığından bir yer kiralandı. Orayla ilgili bana geldiler, ben gene başkanımız, yöneticilerle beraber ilgili taleplerini, Sayın Orman Bakanımızla görüşüp, konuyu o zaman başbakandı Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştük. Kendileri de destek oldular ve alan Pazarspor’un altyapı hizmetleri için kendilerine kiralandı. Bu ilk adımdı. Bundan sonraki süreçte de gene başkanımızla beraber olacağız. Destek için ne gerekiyorsa birlikte çalışacağız. Biz istiyoruz ki gençlerimiz kahve köşelerinde, oyun salonlarında olmasın spor yapsınlar. Ben meclis kürsüsünden de her zaman Pazarspor’u örnek bir kulüp olarak gösteriyorum, Çünkü buradaki model desteklendiği zaman işleyebilecek bir model. Çünkü yetiştirdiği oyuncuları üst yapısına taşıyabilen bir Pazarspor var. Bir takımın yetiştirdiği oyunculardan profesyonel takımında 15–16 tane varsa bu başarıdır, desteklenmesi lazım. Bunun sürdürülmesi lazım ki en önemli adımlardan biri de bu antrenman tesisidir” dedi.

bak10-005.jpg

“PAZAR’DAKİ EVİMİ YANGIN’IN SÖZLERİ ÜZERİNE YAPTIM”

Hüseyin Yangın ile ilk tanışmasında kendisinin de Pazarlı olduğunu söylediğinde yön verici bir diyalog yaşadıklarını aktaran Bak, “Bana dedi ki Pazarlısın da Pazar’da evin var mı? Baba ocağı var, amcama gidip geliyoruz ama senin dedi Pazar’da bir ev yapman lazım dedi. Biz o zaman ev inşaatına başladık ve 2000 yılında köyümüzde bir ev yaptık; şimdi orada oturuyoruz. Tabi Pazarlı olmak böyle bir şey. Böyle olunca da devamlı gidip geliyoruz. Her noktada da destek oluyoruz Pazarspor’a.” diye konuştu.

aslan12.jpg

KAYMAKAM ASLAN: “PAZARSPOR PAZAR’IN EN ÖNEMLİ MARKASIDIR”

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ise yaptığı konuşmada, Pazarspor’un Pazar için önemli bir tanıtım mekanizması olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Pazar insanının kolektif aklının ortaya çıkarabildiği en kıymetli markaya sahibiz; Pazarspor. Tarihten gelen birikim olarak markamız Pazar Kız Kulesi ama Pazar insanı olarak el ele ortaya çıkardığımız en kıymetli, en marka değer de Pazarspor’umuz. Bir şeyin kıymetini yok olduğunda anlarız. Yaklaşık 20 bin nüfuslu bir ilçe olarak Türkiye 2. Ligi’nde koşturan bir takımın ne olduğunu buna sahip olamayan vilayetler belki daha iyi idrak edebilir. Pazar 1974’den beri böyle kıymetli bir cevhere sahip. Ben Pazarspor’un Pazar’ı en güzel şekilde temsil ettiğine inanıyorum. Pazar’a dair en önemli tanıtım Pazarspor üzerinden olmaktadır. Pazarspor bu günlere Pazar insanının özverisi ile geldi. Pazar’da bulunan, Pazarlı olan ya da Pazar’a hizmet sunan herkesin gönül borcu, vefa borcu Pazarspor’a destek olmak, sahip çıkmaktır. Modernleşen spor yaşamı amatör ruh içinde oldukça her ne kadar farklı bir mücadele ortaya konulsa bile, modern spor yaşamı maalesef maddi imkânlarla başarının ortaya çıktığı bir kesişme noktasında. Hepimiz amatörce kolektif ruhu ortaya koysak da daha başarılı futbolcuların yeşil sahalarda koşturması takımın zirveye, başarıya doğru koşturması ister istemez finans kaynakları ile olabilmekte. Bu noktada Pazarlılar ve Pazar’a hizmet sunanlar olarak, karınca kararınca elimizden ne geliyorsa kulübümüz ile paylaşmamız gerekiyor. Pazarspor’a giden her şeyin Pazar’a olumlu katkı olarak döneceğine ben inanıyorum ki dönmektedir de.”

basa9-001.jpg

BELEDİYE BAŞKANI BASA: “HERKES KENDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPARSA PAZARSPOR DAHA İYİ YERLERE GELİR”

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise yaptığı kısa konuşmada, “Biz her zaman üzerimize düşen görevleri yerine getirmişizdir. İnşallah herkes kendine düşen görevi yerine getirirse, Pazarspor’umuz daha iyi yerlere gelir. Ben geçmiş yönetime teşekkür ediyorum, gelecek yönetime de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

yangin14.jpg

YANGIN TEK LİSTEYLE GİRDİĞİ KONGREDE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Hüseyin Yangın başkanlığındaki tek listeli yeni yönetim kurulu göreve seçildi. 

yonetim13.jpg

355 delegeden 64’ünün katılımıyla gerçekleşen seçimlerde Hüseyin Yangın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu asil üyeliklerine Cihan Ergenç, Uğur Gülek Balta, Mustafa Atar, Talat Günday, Doğan İnce, Ömer Rasim Atabey, Şafak Balta, Mehmet Basa, Osman Devrim Telatar, Nurettin Altaylar, Recep Pehlivanlar, Mustafa Yüksel, Varol Türkyılmaz ve Yusuf Parlak getirildi.

kongre4-001.jpg

Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine; Mehmet Acıyan, Zeynep Kurt, Hüseyin Çelik, Musa Tafralı, Erdinç Süslü, Talat Kayabaş ve Cüneyt Konan getirildi.

Denetim Kurulu Asil üyeliklerine ise Osman Özer, Metin Pinaloğlu, Süleyman Kesimal ve yedek üyeliklerine de Kadir Altaylar, Hüseyin Çilli ile Ruhan Göymen seçildi.

galeri.gif

video1.png


PAZARSPOR'DA YANGIN TEK LİSTEYLE YENİDEN SEÇİLDİ paylaşan: pazar53

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum