1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pembe balonlarla konvoy yapıp farkındalık oluşturdular
Pembe balonlarla konvoy yapıp farkındalık oluşturdular

Pembe balonlarla konvoy yapıp farkındalık oluşturdular

Rize'de “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme” ayı kapsamında meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla pembe balonlarla resmi araçlar süslenerek konvoy şeklinde etkinlik düzenlendi.

A+A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, “Erken teşhis hayat kurtarır. Kanser yayılmadan önce erken teşhis edilirse yüzde 96'ya varan oranda kişi yaşam şansına sahip olur. Meme kanseri tanısı için İlimizde Rize Sağlık Kompleksi binasında bulunan KETEM (Kanser Erken Tanı ve Eğitimi Merkezi) Birimine ve tüm Aile Sağlığı Merkezlerimize başvurular alınmaktadır. 40-69 yaş aralığında bulunan kadınlara her 2 yılda bir ücretsiz olarak mamografi çektirerek meme kanseri tanısı mümkündür. 20 yaşından büyük olan her kadın kendi kendine meme muayenesini ayda bir kez yapmalıdır” diye konuştu. 

konvoy3.jpg

Meme kanseri dışında rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri taramaları da ücretsiz olarak yapıldığını söyleyen Tepe, “Bu hayat kurtarıcı hizmetleri ücretsiz olarak sunmak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak en önemlisi de kanserden ölümleri önlemek amacımızdır. Bu anlamda tüm kıymetli halkımızı ücretsiz olarak kanser taramalarına katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

konvoy2.jpg

konvoy1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız