1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Pet şişelerden su içmek tehlikeli
Pet şişelerden su içmek tehlikeli

Pet şişelerden su içmek tehlikeli

Doktorlar uyarıyor, "Pet şişeler kanseri tetikliyor. dereden pis su için, pet şişeden içmeyin!"

A+A-

Pet şişe içinde satılan içeceklerin zararlı olduğu hemen her gün gazete, dergi ve internet gazetelerinde sıkça karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki pet şişe içerisindeki sıvı tüketiminin verdiği zararlar, yıllar sonra karşımıza çıkabileceği sinyallerini veriyor.

Habertürk gazetesi başyazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşesinde, başından geçen bir olayı örnek vererek, pet şişlerin ne kadar zararlı olduğunu ve pet şişelerden bir an önce kurtulmamız gerektiğini bir kez daha vurguladı.

PET ŞİŞE ÇÖPE, BARDAK LAVABOYA..

Bir yakınının ameliyatı için Türkiye'nin önemli hastanelerinden birine giden, eski bir dostu da olan doktorla konuşurken önündeki masada duran pet şişeyi açıp bardağına su doldurmaya başlayan Altaylı, doktorun tepkisiyle karşılaştı ve Profesör doktor, Altaylı'nın elinden pet şişeyi ve bardağı aldı. Görevliyi çağıran doktor, pet şişeyi çöpe atmasını, bardağı da lavaboya boşaltmasını söyledi ve "Benim dolabımdan cam şişede bir su getirin" dedi.

Doktorun hareketine şaşıran ve "Ne oldu hocam sular zehirli mi?" diyerek şaşkınlığını dile getiren Altaylı'ya doktorun cevabı ise hiç iç açıcı olmadı..

"Keşke zehirli olsa. Panzerhiri olur, ilacı olur. Bunlar zehirden beter. Son yıllarda kanser olaylarında büyük patlama yaşanıyor. Çok ileri yaşlarda ortaya çıkması gereken bazı kanser türleri, çok erken yaşlarda görünür oldu. Yaşlılarda görülecek lenformalar, gencecik insanlarda peydahlanıyor. Kemik kanserleri, kemik iliği tümörleri sık sık karşımıza çıkıyor. Pet şişeler her şeyden daha kanserojen. Medeni ülkeler giderek daha az kullanıyor. Pet şişlerdeki sular 2 haftadan uzun süre şişede kaldığı zaman, şişenin içindeki zararlı maddeleri çözüyor ve suya karışmasına neden oluyor. Bunlar hücre yapılarına çok ağır zararlar veriyorlar. Hergün yavaş yavaş bozuyorlar.

Eğer iki haftalıktan yeniyse içebilirsiniz ancak iki haftalıktan eskiyse sakın içmeyin"

ÖZELLİKLERE ÇOCUKLARA DİKKAT

Her üç plastik şişe suyundan birinde sentetik organik kimyasallar ve bakteriler bulunduğunu açıklayan ve kalitesiz şişe sularının özellikle çocuklara zarar verebileceğinin altını çizen New York merkezli Doğal Kaynakları Koruma Konseyi (NRDC) de, söz konusu suların içindeki zehirli toksinlerin kalp, şeker ve kanser hastalıklarına neden olabileceğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum