1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. PFDK, Çaykur Rizespor'a ceza yağdırdı!
PFDK, Çaykur Rizespor'a ceza yağdırdı!

PFDK, Çaykur Rizespor'a ceza yağdırdı!

PFDK, Rizespor Başkanı Hasan Kartal'a 11 gün hak mahrumiyeti, Rizesporlu Samudio'ya 2 maç, Teknik Direktör Okan Buruk'a 13 bin lira ve Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'a da 20 bin lira para cezası verdi.

A+A-

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kulüplerin cezalarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'a 11 gün hak mahrumiyeti verilirken, Rizespor kulübüne de ceza yağdı.

PFDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çaykur Rizespor'un 11.05.2019 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 10 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı takdiren ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın, müsabaka temsilcisine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 11 gün hak mahrumiyeti ve 12 bin 500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

OKAN BURUK'A 13 BİN LİRA PARA CEZASI

Aynı müsabakada Çaykur Rizespor teknik sorumlusu Okan Buruk'un, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Çaykur Rizespor antrenörü Yılmaz Bal'ın, akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Çaykur Rizespor antrenörü Yılmaz Bal'ın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

RİZESPOR KULÜBÜNE 20 BİN LİRA

Aynı müsabakada Çaykur Rizespor sporcusu Braian Jose Samudiosegovia'nın, rakip takım oyuncusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, Galatasaray'ın, 11.05.2019 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 20 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

SAHA İÇİNE GİREN ALBAYRAK'A 20 BİN LİRA CEZA

Galatasaray idarecisi Abdurrahim Albayrak'ın, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 20 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

tfffff.jpg

TFF, Çaykur Rizespor'un "Galatasaray Maçı Yenilensin" Talebini Reddetti

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Galatasaray ile oynadıkları maçın tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptıkları başvurunun uygun görülmediğini açıkladı.

Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Galatasaray'ın 3-2'lik galibiyeti ile sona eren karşılaşma sonrasında Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, mücadelenin hakemi Serkan Çınar'ın doğru kararlar vermediğini dile getirmişti.

"FEDERASYON UYGUN GÖRMEMİŞTİR"

Başkan Kartal, daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu'na kural hatası sebebiyle mücadelenin tekrarı için başvuruda bulunmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, yaptıkları başvurunun TFF tarafından uygun görülmediğini açıkladı. Başkan Kartal'ın açıklaması şu şekilde: "Türkiye Futbol Federasyonu'na yapmış olduğumuz kural hatası nedeniyle Galatasaray maçının tekrarlanması federasyonca uygun görülmemiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız