1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 'PKK Gürcistan'da örgütleniyor, hedef Hemşinliler' iddiası!
'PKK Gürcistan'da örgütleniyor, hedef Hemşinliler' iddiası!

'PKK Gürcistan'da örgütleniyor, hedef Hemşinliler' iddiası!

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, PKK terör örgütünün Gürcistan’da örgütlenmeye başladığını ve Gürcistan üzerinden Azerbaycan, Ermenistan’da faaliyetler yaptığını iddia etti.

A+A-

PKK terör örgütünün Gürcistan başkenti Tiflis’te ciddi teşkilatlanma isteği ve çalışmaları olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Gülbey, “PKK’nın Gürcistan’da kurduğu kuruluşlardan başka PKK’nın tesirinde olan Ermenistan devleti ve Ermenistan Diaspora Bakanlığı tarafından maddi olarak desteklenen ‘Kürdistan Yezidiler İttifakı’ faaliyet göstermektedir. Ayrıca kendilerine taraftar toplamak ve propaganda yapmak için çıkardıkları ‘Gilavej’ (Sabah Yıldızı) adlı dergi Gürcistan’da basılmaktadır. Bu örgütlenme ve faaliyetleri organize eden Gürcistan'in başkenti Tiflis’in PKK terör örgütü sorumlusu Abdülrehman Pariyev adlı kişidir. Bu terör örgütü üyesine yardımcı olan ve Tiflis ile Azerbaycan Bakü arası haberleşme gidiş gelişleri de ‘Kürdistan İnsan Hakları Koruma Birliği’ adlı kurulmuş bir teşkilatın üyesi olan Osman Baydemir isimli şahıs kod ismi ise ‘Avroman’ olan kişidir. Bu adam Türkiye'de aranan PKK terör örgütü listesinde yer almasına rağmen Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan’a defalarca giriş ve çıkış yapmaktadır. Bu ülkeler ile yapılan terör üyelerinin teslim edilmesi hakkında karşılıklı anlaşmalarımız yok mu? Varsa niye uyulmuyor?” dedi.

“Karadeniz’e PKK terör örgütü, Gürcistan’dan giriyor”
PKK terör örgütünün Ermenistan’da eğitim kamplarında eğitildikten sonra Gürcistan’da örgütlenen Yezidi Kürtlerden destek alarak Karadeniz’e geçtiğini ve terör eylemi yaptıklarını iddia eden Gülbey, “Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan toprağı Karabağ’da yuvalandırdığı ve Sevan Gölü etrafındaki Vardenes kampında eğittiği PKK terör örgütü elamanlarını Gürcistan’daki Yezidi Kürtler yardımı ile sınırdan kaçak olarak Karadeniz’e geçiriyor ve terör keşifleri ile eylemler yaptırıyor. Ermenistan Diaspora Bakanlığı Rize ve Artvin bölgesinde yaşayan Hemşinliler üzerinde de oyunlar oynamakta. Panel ve konferanslar yaptırarak Hemşinlilerin Ermeni asıllı olduklarını söyletiyor. Maalesef bir kısmını da buna inandırmıştır. Bu Ermeni olduklarına inan Hemşinliler bölgede siyasi parti olarak HDP ile hareket ederek, PKK terör örgütüne de destek vermektedirler. Sağduyulu Hemşinlilerin bu oyunu bozarak, PKK terör örgütü ile destekçisi Ermenistan yetkililerini bölgeden söküp atmalarını diliyoruz. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarımızı bu konuları incelemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum