1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. PKK'ya çiçek verirdi bir zamanlar!
PKK'ya çiçek verirdi bir zamanlar!

PKK'ya çiçek verirdi bir zamanlar!

Bekaa’da Öcalan’la kol kola gezip PKK Şeref Kıtası’nı denetleyen Doğu Perinçek Diyarbakır’da Birlik ve Kardeşlik miting yapıyor!

A+A-

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Pekin sosyalizmi ile başlayan siyasi yolculuğuna Bekaa Vadisi’nden geçerek, Diyarbakır’daki Bayrak Mitingi’yle farklı bir kulvarda devam ediyor. Perinçek’in kendi kontrolündeki 2000’e Doğru dergisinde, 1989-1993 arasında Abdullah Öcalan ile yaptığı röportajları ve Bekaa Vadisi’ndeki PKK kampını ziyaret etmesi büyük tartışma yaratmıştı. Özellikle Öcalan ile PKK Şeref Kıtası’nı denetlemesi ve Öcalan’a gül verirken görülen fotoğrafı yankı uyandırmıştı.


BİRLİK VE KARDEŞLİK

Bekaa’dan Diyarbakır’a uzanan Perinçek’in Birlik ve Kardeşlik Mitingi’ne Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk Vakfı, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, Ay-Yıldız Birliği gibi kuruluşların yanı sıra, çok sayıda sendika temsilcisi, baro, rektör, sanatçı ve emekli asker de destek vereceğini açıkladı. Perinçek’in gösterisi, Cumhuriyet Mitingleri’nin devamı niteliğine büründü.

Perinçek, miting için ‘Parçalama operasyonlarını yürütenlere, Türkiye’nin altına mayın döşeyenlere, çarşılarımızda bomba patlatanlara Diyarbakır’dan bayrak göstereceğiz’ dedi. Miting için bir çok yerden Diyarbakır’a otobüs kaldırılıyor.

TSK’YA ‘İŞGALCİ’ DEMİŞTİ

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a destek veren, Kıbrıs mitingleri düzenleyen Perinçek’in Kıbrıs’taki Türk askerine ‘İşgal Ordusu’ dediği de ortaya çıktı. Perinçek 1976’da çıkan Kıbrıs Meselesi kitabında Kıbrıs’ın 1974 Harekatı’yla işgal edildiğini öne sürmüştü. Perinçek kitabın değişik bölümlerde de sık sık ‘Türk işgali’ ve ‘...Türkiye’nin işgali altındadır’ ifadelerini kullanmıştı. Türk Ordusu’nun adayı ‘Kıbrıs’ın bağımsızlığını korumak’ bahenesiyle işgal ettiğini lavunan Perinçek, Kıbrıslı Türkler’i korumak için adaya çıkan Mehmetçik’e de ‘İşgal Ordusu’ demişti.
Kaynak: Star

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum