1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rahmetlinin Rize’ye çok önemli katkıları oldu
Rahmetlinin Rize’ye çok önemli katkıları oldu

Rahmetlinin Rize’ye çok önemli katkıları oldu

Yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Rizeli dava arkadaşı Mehmet Kalyoncu Demirel’in Rize ile ilgili bakış açısını anlattı.

A+A-

Demirel’in ölüm haberini aldıktan sonra büyük üzüntü yaşadığını belirten Kalyoncu, “Türkiye çok iyi birini kaybetti. Hastalığı sebebiyle kendisiyle bir ay önce telefon ile görüştüm. Bugün iş yerine geldikten sonra birçok kişi buraya gelerek bizim dostluğumuzu bildikleri için bana başsağlığı dileklerini ilettiler’’ dedi.

Dava arkadaşının Rize’de çay tarımının gelişmesi için çok çalıştığını anlatan Mehmet Kalyoncu, “Rahmetlinin Rize’ye çok önemli katkıları oldu. 46 çay fabrikası yaptırdı ve her zaman çay üreticisinin destekledi. Bunun göstergesi olması için kendisine çay tarlası vermiştik o da kabul etmişti” diye konuştu.

Kalyoncu, Demirel'e hediye edilen Çayeli ilçesi Yenipazar köyündeki çay bahçesinin gelirini talebe yurtlarına veya kendisine göndermesi için geçmişte vekaletname hazırlandığını da sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum