1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. RAMAZAN’DA FINDIKLI PİDE
RAMAZAN’DA FINDIKLI PİDE

RAMAZAN’DA FINDIKLI PİDE

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından yaklaşık 7 yıldan beri uygulanan Fındıklı Ekmek Projesinde, Ramazan ayında fındıklı pide üretilmesi için çalışmalar yapılıyor.

A+A-

Ülkemizde en çok tüketilen gıda maddesi olan ekmekte fındığın kullanımını sağlayarak arttırılması planlanan iç tüketimde, Trabzon’da Ramazan ayında fındıklı pide imal edilmesi için deneme yapıldı.

pide.jpg

Arsin ilçesindeki Gölcük Fırını'nda kilo başına yaklaşık yüzde 10-11 oranında 2-5 milimetre kalınlığı aralığında üretilen fındık unu kullanılarak yapılan denemeden başarılı sonuç elde edildi. 300 pide üretilerek farklı kesimlerden kişilere dağıtılarak yapılan tüketimden gelen olumlu tepkiler üzerine başta Gölcük Fırını olmak üzere bazı fabrikalar ve taş fırın işletmelerde Ramazan ayında fındıklı pide imal edilmesi kararlaştırıldı.

2009 yılında “İşin TEMEL’i fındık olsun, ekmeğin içinde DURSUN” sloganı ile yurt genelinde başlatılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından da desteklenen projenin fındığın ekmekte kullanımına akıllarda yer ettirdiğine işaret eden Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, “En fazla tükettiğimiz gıda maddesi olan ekmeğe fındığın girmesi, öncelikle sağlık ve lezzet açısından çok önemli bir işin başarılmış olması demektir. Ayrıca dünya da en fazla üreten ülke olmamıza rağmen, yeterince rağbet etmediğimiz fındığın ekmekte kullanılması iç tüketimi de arttıracaktır. Doğrusu da budur. Bunun için ekmek üreticilerini fındığımızı kullanarak üretim yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Proje kapsamında daha önce, taş fırınlarda Trabzon ekmeği ile fabrikalarda küçük ebatlı ekmekler üretimi gerçekleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız