1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RENK PROJESİ PAZAR'DA MASAYA YATIRILDI
RENK PROJESİ PAZAR'DA MASAYA YATIRILDI

RENK PROJESİ PAZAR'DA MASAYA YATIRILDI

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında yapılan 1 yıllık çalışmalar masaya yatırıldı. 1 yılda TEOG'da 13 sıra yükseliş, üniversite sınavlarında ise yüzde 11'lik başarı artışı sağlandı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
(PAZAR53) - Rize Valisi Ersin Yazıcı, RENK Projesi ile il genelinde 1 yılda mükemmel bir başarı yakalandığını söyledi.

Rize’de eğitim seviyesinin planlandığı gibi önemli bir yükselişe geçtiğini söyleyen Vali Yazıcı, gelinen noktadan memnun olduklarını söyledi.

renk1-004.jpg

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında Rize genelinde başlatılan; akademik başarı, değerler eğitimi, personelin mesleki gelişimi, sosyal faaliyetler, veli, üniversite, kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, medya paydaş işbirliği ayağı, 2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesi Rize Velisi Ersin Yazıcı'nın da katıldığı bir toplantı ile Pazar’da masaya yatırıldı.

renk13.jpg

Pazar Suada Otel’de düzenlenen toplantıya; Rize valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük,  ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

renk15.jpg

Toplantının açılış konuşmasını Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş yaptı. Ardından Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

valiyazici1.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, RENK Projesi ile Rize’de eğitimin kalitesinin istatistiksel olarak yükseldiğini ifade ederek, “1 yıl önce bir çalıştayla başlatıp bugüne getirdiğimiz projenin değerlendirmesini yapmak için burada bir aradayız. Gerçekten ilk yıl için banma göre mükemmel bir başarıya imza atıldı hep birlikte. Eğer 1 yılda biz TEOG’da 13 sıra öne gelebiliyorsak, yüzde 11 küsur üniversite sınavında başarımızı artırabiliyorsak bu ilk yıl için gayet doğru bir sonuçtur. Yani 1 yılda 20-30 sıra birden yükselsek zaten bu çok mantıklı olmayan, izah edilemez bir sonuç olurdu. Bu 3 yıllık bir proje. 1 yılda zaten bir sonuç alınmasını beklemiyorduk. 3 yılın sonunda hem TEOG hem de üniversite sonuçlarında, çok ciddi değişim görülecek. Bunun sözünü sizlere güvenerek verdim.” dedi.

renk12.jpg

3 yıllık proje, her yıl ihtiyaçlar doğrultusunda revize edilerek devam edilecek. İl, ilçe ve bölgede kurum düzeyinde bilgilendirme, değerlendirme ve paylaşım toplantılarının süreceği ifade edilirken, proje kapsamında yöneticilerde çağdaş yönetim anlayışı ve uygulamalarının geliştirilmesi planlanıyor.

renk11.jpg

RENK Projesi kapsamında, yıl boyu tüm personele verilecek olan hizmet içi eğitim konuları ve yüksek lisans programları kapsamında; TEOG, YGS ve LYS sınavlarına giren öğrenciler yakından takip edilerek değerlendirmeye alınacak.

renk17.jpg

Proje kapsamında ayrıca; İl zümre öğretmenler kurulu toplantıları, öğrenci seviye tespit sınavları, İl genelinde düzenlenecek gezi ve eğlenceler, okul kapsamında düzenli bir şekilde yapılacak veli toplantıları, ailelere yönelik yapılacak eğitim faaliyetleri, İl genelinde her ay bir değer temasının belirlenmesi gibi faaliyetler hayat buluyor.

renk6-001.jpg
Konuşmaların ardından oluşturulan komisyon üyeleri bir araya gelerek çalışma yaptı.

renk14.jpg

Çalıştay programında Okul öncesi, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme, Özel Eğitim ve Rehberlik konularını komisyonlar kendi aralarında tartıştılar. 

renk16.jpg
 

galeri.gif

renk10.jpg

renk8-001.jpg

galeri.gif

renk9.jpg

renk67jpg.jpg

renk5-002.jpg

galeri.gif

renk4-002.jpg

renk2-003.jpg

renk3-002.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum