1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize AK Parti'de 8 ilçe başkanı istifa etti
Rize AK Parti'de 8 ilçe başkanı istifa etti

Rize AK Parti'de 8 ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Rize’de Merkez ilçe başkanı ile Kalkandere, Çamlıhemşin ve Çayeli ilçe başkanları dışındaki tüm ilçe başkanları istifa etti.

A+A-

AK Parti Rize’de İkizdere, Fındıklı, Ardeşen, Güneysu, Hemşin, Derepazarı, Pazar ve İyidere ilçe başkanlarının yerel seçimlerde aday adayı olmak için istifa etti.

Önceki gün AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen ilçe başkanları toplantısı sonrasında yerel seçimlerde Rize’de ilçe belediye başkan aday adayı ve İl Genel Meclis Üyeliği için 8 ilçe başkanı istifalarını genel merkeze sundu.

İstifa eden ilçe başkanlarından İkizdere İlçe Başkanı Ahmet Aksu ile Hemşin İlçe Başkanı Mehmet Mataracı ve İyidere İlçe Başkanı Telat Tüfekçi’nin İl Genel Meclis Üyeliğinde bulunmak için istifasını verdikleri, diğer 5 ilçe başkanının ise belediye başkan aday adaylığında bulunmak için istifa ettikleri öğrenildi.

İstifa eden ilçe başkanları şöyle:

İkizdere İlçe Başkanı Ahmet Aksu

Hemşin İlçe Başkanı Mehmet Mataracı

İyidere İlçe Başkanı Telat Tüfekçi

Fındıklı İlçe Başkanı Ali Süleyman Toraman

Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya

Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı

Derepazarı İlçe Başkanı Mustafa Sivri

Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce

Bu arada, devlet memuru olup aday adayı olacak isimlerin de en son 3 Aralık Pazartesi günü istifa etmeleri gerekiyor.

Bu tarihten sonra sonra istifa edecek olanlar ise adaylık için müracaat hakkı olacak ancak aday olamamaları halinde memuriyete geri dönemeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
55 Yorum