1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediye işçilerine yüzde 42 zam!
Rize Belediye işçilerine yüzde 42 zam!

Rize Belediye işçilerine yüzde 42 zam!

Rize Belediye Başkanlığında toplu iş sözleşmesi sevinci. 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücretlerine %21 ile %42 oranında zam yapıldı.

A+A-

Rize Belediye Başkanlığı ve üyesi olduğu Yerelsen ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş görüşmeleri Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın makamında anlaşmayla sonuçlandı.

bld-002.jpg

2 yıl süreli toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücretlerine %21 ile %42 oranında zam yapıldı. Ayrıca dış birimlerde çalışan işçilere aylık bir yevmiye zam yapıldı. Sosyal haklarda ise %10 ile %30 arasında zamlar yapıldı. Ayrıca toplu iş sözleşmesine kayıt yardımı ve ilave sorumluluk zamları eklendi.

İmza töreninde konuşan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap “İşçilerimize güzel oranlarda zamlar verdik. Umarım işçilerimizdeki bu memnuniyet hizmet olarak halkımıza yansır. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca “Güzel bir sözleşme oldu. Ücret zammına ve sosyal haklardaki artışlara ilaveten ‘eşit işe eşit ücret’ ilkemiz gereği düşük ücretle çalışan üyelerimize 12 TL ilave zam aldık. Toplu iş sözleşme sürecinde desteklerinden dolayı belediye başkanımıza ve başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ederiz. Tüm üyelerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız