1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediye Meclisi Başkanvekilleri ve Encümen Üyeleri belli oldu
Rize Belediye Meclisi Başkanvekilleri ve Encümen Üyeleri belli oldu

Rize Belediye Meclisi Başkanvekilleri ve Encümen Üyeleri belli oldu

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin başkanlığında yeni dönemde ilk kez toplanan Rize Belediye Meclisinde meclis başkan vekilleri ve encümen üyeleri belli oldu.

A+A-

Rize Belediyesinde Başkan değişikliğinin ardından 26. Dönemin ilk Meclis toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Metin Başkanlığında yapıldı.

Rize için önemli kararların alındığı Rize Belediye Meclisi 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerin ardından göreve gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Başkanlığında toplandı.

bld4-014.jpg

Belediye Başkanı Rahmi Metin, Nisan ayı ilk Meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Başkan Metin; “Öncelikle 31 Mart Yerel Seçimlerde bizleri bu makama laik gören Rizeli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Rize Belediyesinin kuruluşundan günümüze kadar görev yapan Belediye Başkanlarımızdan hayatta olanlara sağlık, ahirete intikal edenlere rahmet diliyorum. Halkımız bize bu ilde hizmet yapabilmek için temiz bir sayfa açmış oluyor. Önümüzdeki 5 yıl süre içerisinde de biz bu sayfayı karne olarak milletimizin önüne getirmemiz gerekiyor. Bu gün oluşturulacak komisyonlarda görev alacak olan arkadaşlarımız, bu komisyonlarımızın çalışma potansiyel ve süreçleri içerisinde ilimiz için daha hak ettiğinden fazlası hizmeti alması için gayret sarf edecektir. Biz duygusu içerisinde Rize’ye ne katabiliriz gayesi ile çalışmalar yürütülmelidir. Tevazu, samimiyet, gayret ve gönül belediyeciliği sadece bir söylemden ibaret değildir. Rize’nin meselelerini dert edinen insanlara ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan almış olduğumuz güç ile hep birlikte tüm paydaşlarımızla ilimize yapacağımız hizmetlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

bld3-017.jpg

Ek gündem maddelerinin de içerisinde olduğu 19 maddeden oluşan Nisan ayı Meclisi, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Toplantıda, Meclis 1. Başkan Vekilliğine Mehmet Cevdet Akmehmet, 2. Başkan Vekilliğine ise Ahmet Öztürk yapılan gizli oylama ile seçildi.

Üç Kişiden oluşan encümen üyeliklerine ise; Burak Çakıroğlu, Abdulkadir Öksüz ve Handan Hacıosmanoğlu seçildi.

bld2-022.jpg

Meclis Katip Asil Üyeliğe Abdullah Karali, Yedek üyeliğe Derya Uzun ve Sümeyra İslamoğlu seçildi.

Toplantı, Meclis 1. Başkan Vekili Mehmet Cevdet Akmehmet Başkanlığında kalan gündem maddelerinin görüşülmesiyle son buldu.

bld1-025.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız