1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesi Kurban Pazarını Derepazarı ilçesinde kuruyor
Rize Belediyesi Kurban Pazarını Derepazarı ilçesinde kuruyor

Rize Belediyesi Kurban Pazarını Derepazarı ilçesinde kuruyor

Geçtiğimiz yıllarda Rize Merkeze bağlı Engindere Mahallesi TIR parkı ve civarında hizmet veren kurban pazarı Rize'nin Derepazarı ilçesine taşındı.

A+A-

Kurbanlık hayvan satıcılarıyla alıcıları buluşturacak olan Derepazarı sahilinde kurulan pazarda yaklaşık 300 çadır yer alacak ve ilk kurbanlar gelecek hafta sonuna doğru pazara gelmeye başladıktan sonra satışa sunulacak.

k-(3).jpg

Derepazarı ilçesi sahil bölümünde yaklaşık 1 hafta önce çalışmalarına başlanan Kurban Pazarı 2 bölümden oluşacak. 

Hazırlıkları hummalı şekilde süren kurban pazarında birinci bölümün çadır kurma işlemleri ile altyapı çalışmalarının sona ermek üzere olduğu belirtildi.

k-(1).jpg

İkinci bölümde ise altyapı çalışmaları devam ediyor. 

Rize Belediyesi tarafından kurban pazarında vatandaşların ihtiyacına yönelik mescit, banyo ve duş yeri alanları da oluşturuluyor.

k-(2).jpg

Öte yandan önceki yıllarda Engindere Mahallesindeki tır parkında kurulan Kurban Pazarının Derepazarı ilçesine taşınmasında; pazarda oluşan kokudan tır parkına yakın bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hasta ile hasta yakınlarının şikayetçi olmalarının etkili olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız