1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize CHP'nin acı kaybı
Rize CHP'nin acı kaybı

Rize CHP'nin acı kaybı

CHP Rize İl Başkanlığında yıllardır İl Sekreterliği görevinde bulunan İsmail Durmuş, yaşamını kaybetti.

A+A-

ÖMER ŞAN
umhuriyet Halk Partisi Rize İl örgütünün uzun zamandan bu yana İl Yönetim Kurullarında göre alarak, İl Sekreterliği görevini sürdüren İsmail Durmuş, yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ederken yaşamını yitirdi.

chp1-010.jpg            

Daha önce Tek Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanlığında çalışan ve buradan emekli olan Durmuş, Rize'de kurulan ilk orkestrada da baterist olarak müzisyenlik yapmış, birçok sivil toplum örgütünde de görevler alarak Rize'nin sosyal ve kültürel yaşantısına da katkılarda bulunmuştu.
           

Emekli olduktan bir süre sonra CHP Rize İl Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev alan İsmail Durmuş, eski İl Başkanları Mehmet H.Aslankaya ile Saltuk Deniz ve mevcut başkan Mesut Rakıcı döneminde de İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak, İl Sekreterliği görevlerini üstlenmişti.

chp21.jpg
           

Üstlendiği bu görev nedeniyle adeta CHP'nin ayrılmaz bir parçası olan parti emektarı İsmail Durmuş, bir süre önce rahatsızlanarak başvurduğu Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, amansız hastalığa yakalandığını öğrenerek tedaviye başlamıştı.
           

Nisan ayından bu yana evde ve ayakta tedavilerini sürdüren ve son günlerde aldığı tahlil ve yapılan kontrollerinde ciddi derecede iyileşme bulgularına rastlanan Durmuş, önceki gün aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırımdı.
           

Yapılan bütün müdahalelere karşın, dün gece saat 22.00 sıralarında, kalp yetmezliğine bağlı ani kalp krizi sonucu yaşama gözlerini yuman İsmail Durmuş, 63 yaşında idi.
           

Gece geç saatlerde Durmuş'un hayatını kaybettiği RTEÜ Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine akın eden hemen her siyasi görüşten arkadaşları ve CHP'liler, büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.
           

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Rize'nin güler yüzlü ve iyiliksever bir insanını daha kaybettiğini ancak CHP'nin önemli ve yeri doldurulamaz bir emektarını kaybettiğini ifade ederek, tüm CHP ailesine başsağlığı diledi.
           

Rize'nin sevilen simalarından olan İsmail Durmuş'un cenazesi bugün, ikindi namazının ardından Rize Merkez İslampaşa Mahallesindeki İslampaşa Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından, aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum