1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE EĞİTİMDE SIÇRAMA YAPTI
RİZE EĞİTİMDE SIÇRAMA YAPTI

RİZE EĞİTİMDE SIÇRAMA YAPTI

RENK PROJESİ İLE RİZE EĞİTİM SIRALAMASINDA 13 BASAMAK YÜKSELDİ

A+A-

Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) ile Rize’nin eğitim sıralaması 13 basamak yükseldi. 

Rize Valisi Ersin Yazıcı tarafından uygulamaya konulan ve titizlikle takip edilen RENK projesi meyvelerini vermeye başladı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, projenin hayata geçirilmesi ile Rize’nin eğitim sıralamasında 13 basamak yükseldiğini belirtti.

Durmuş, “RENK projesi tüm paydaşların katıldığı çalıştaylarla; ilimizin kendi dokusu içerisinde değerlendirilip, açık alanlarının belirlenerek oluşturulan çok kapsamlı bir eğitim projesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sadece akademik başarıya odaklı olarak yapılmış bir proje değildir. Akademik Başarının yanı sıra Değerler Eğitimi, Personelin Mesleki Gelişimi, Paydaş İşbirliği ve Sosyal Paylaşım temalarını içerisinde barındıran kapsamlı bir projedir. Renk Projesi ile amacımız, ilimizin kamuoyunda gündemin ilk sırasında eğitimin olmasını sağlamak, tüm paydaşlarımızın katkıları ile farkındalık yaratmak, bütün kesimlerin desteğini alarak ilimizde eğitimin kalitesini yükseltmek olmuştur. 2015 Eğitim-Öğretim yılı ile başlayan projenin yıl sonu itibari ile çıktılarını değerlendirirsek; il sıralamamız 13 sıra yükselmiştir. TEOG sınavında il ortalamamız yüzde 7,98 artmıştır. YGS’den LYS’ye girmeye hak kazanan öğrenci oranımız yüzde 11,52 artmış, LYS’de yerleşen öğrenci oranımız da yüzde 11,56 oranında artmıştır. Bu artışlarda, il genelinde lise ve ortaokul öğrencilerimize iki dönemde de ücretsiz olarak yaptığımız deneme sınavları, sınav değerlendirmeleri akademik başarıdaki artışımızda etkili olmuştur. Düzenlenen sportif faaliyetler ile tanışma ve kaynaşma oluşarak bir nevi motivasyon sağlanmıştır. Örneğin okullar arası düzenlenen voleybol turnuvasına 24 okuldan 236 öğretmen katılmış olup turnuva iki ay sürmüştür. Öğrenci, öğretmen, veli katılımlarının sağlandığı çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Spor, sanat, kültürel alanlarda başarı gösterenler ve alanında başarılı çalışmalar yaparak farkındalık yaratan öğretmenlerimizin ödüllendirilmelerine önem verilmiştir” diye konuştu.

ÖĞRENCİ BAŞI 12 KİTAP OKUNDU
Durmuş, proje ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının arttığına da dikkat çekerek “Yıl sonu verilerine göre il genelinde 30 bin 503 kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Rize ilinde yaklaşık 57 bin 11 öğrenci toplamda 865 bin 745 adet kitap okudu. Kişi başına ortalama 12,18 kitap okuma oranı gerçekleşmiştir” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum