1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Erdoğan Üniversitesinde FETÖ operasyonu
Rize Erdoğan Üniversitesinde FETÖ operasyonu

Rize Erdoğan Üniversitesinde FETÖ operasyonu

RTEÜ'nün farklı birimlerinde görev yapan 9 akademik personel ile 2 idari personel, darbe girişiminde bulunan FETÖ-PDY terör örgütü ile ilişkileri dolayısıyla haklarında soruşturma açılarak açığa alındı.

A+A-

Konuyla ilgili Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Üniversitemizin tüm birimlerinde görev yapan FETÖ-PDY terör örgütüyle irtibatlı akademik ve idari personele yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bu kapsamda bugün itibariyle Üniversitemizin farklı birimlerinde görev yapan 9 akademik personel ile 2 idari personel darbe girişiminde bulunan FETÖ-PDY terör örgütü ile ilişkileri dolayısıyla haklarında soruşturma açılarak açığa alınmışlardır. Ayrıca Üniversitemiz bünyesinde ilgili terör örgütüyle ilişkili olan personele yönelik çalışmalar devam etmekte olup, kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir." denildi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aynı kapsamda 170 öğretmenin açığa alınması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talimat beklendiği öğrenildi.

13 DEKAN İSTİFASINI VERDİ

Bu arada, Yükseköğretim Kurulu'nun bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istemesinin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde de 13 fakülte dekanının istifalarını rektörlüğe verdikleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum