1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize İl Genel Meclisinde muhalefetin sesi olan Hasçelik, geçen 5 yılı değerlendirdi
Rize İl Genel Meclisinde muhalefetin sesi olan Hasçelik, geçen 5 yılı değerlendirdi

Rize İl Genel Meclisinde muhalefetin sesi olan Hasçelik, geçen 5 yılı değerlendirdi

Pazar CHP'den Rize İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen ve 5 yıl boyunca muhalefetin sesi olan Osman Nuri Hasçelik, geçen 5 yılı değerlendirdiği basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
CHP’nin Pazar’dan İl Genel Meclisine gönderdiği Osman Nuri Hasçelik, 5 yılın ardından çalışmalarını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. 3 kontenjanlı Pazar’da 2 AK Parti üyesi ile CHP’nin 1. sırasından aday gösterilip seçilen üyesi Hasçelik, CHP tarafından bu seçimlerde ikinci sıradan aday gösterildi.

has1-001.jpg

Şahsi için siyaset yapmadığını ve görev süresi içerisinde de hizmet odaklı bir anlayış ile çalıştığını ifade eden Hasçelik, “Hiçbir zaman sürtüşme siyasetimiz olmadı. Seçildiğim ilçeme hizmet almak için uyumlu bir çalışma takvimi izledim. Mecliste muhalif 4 üye ile mücadele verdik. Görevim boyunca tüm oturumların, imza attığım kararların dosyasını tuttum. Geriye dönüp baktığımda mutlaka eksiklerim olduğunu biliyorum ancak içimi sızlatacak bir hata yapmadım. Bir hukuksuzluğa, haksızlığa sebebiyet verecek işin içinde olmadım. Emek sarf ettim. Faydalı olmaya çalıştım” dedi.

has3-001.jpg

Hasçelik, muhalefetin olmadığı yerde hizmetin aksayacağını da belirterek, “Rize geneline CHP 4 İl Genel Meclisi çıkarmıştı. Bu kez Fındıklı ve Ardeşen’i İyi Parti’ye verdi. Kala kala Pazar ile Hemşin kaldı. Siz burada ne kadar etkili olabilirsiniz?” diye konuştu.

has2-001.jpg

Rize’nin ve Pazar’ın gelecekte en büyük sorununun su olacağına dikkat çeken Hasçelik, “Köylerimizdeki grup sularında sıkıntı büyük. Bunu bir dönem tek tek kaymakamımızla birlikte tespit etmiş, kamuoyuyla da paylaşmıştık. Bu sıkıntılar geçen süre içerisinde zamana ve şartlara göre katmerleniyor.  Bundan sonra seçilecek muhtarlarımızın önceliğinin su olması lazım. Ben ilk göreve başladığım günden beri hep altını çizerek sadece Pazar’ın değil, Rize’nin sorunu su idi. Batı kısmı halledildi doğu kısmı sıkıntı çekti ve bundan sonra da çekeceğe benziyor. İsterdim ki gelen kaynakların büyük bir bölümü buralara aktarılsaydı. Bu sorunu da halledebilseydik. Bundan sonra olur mu diyorsanız yeni gelen ekip buna karar verecek” dedi.

has4.jpg
 
“Bölge için tarihi yapılar, havalimanı ve turizm kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmeliyiz, buna göre alt yapımızı hazırlamalıyız” diyen CHP İl Genel Meclisi Üyesi Osman Nuri Hasçelik “Ben yarıştığım dönemde de hiçbir muhtarımızdan oy istemedim. Vatandaştan oy istemem. Çünkü ben bu işe talibim, sen birey olarak bana güveniyorsan bunu bana vereceksin. Muhtar da beş yıl çalışacaksan birlikte çalışacaksak, sen de beni önayak etmen lazım. Ben öyle düşünüyorum. Bu süreçte Kaymakamla valilerle ekiple birlikte uyumlu çalışmak gerekir. Muhalefet olsun da muhalefet yapayım diye değil, doğruların yanında olmaya çalıştım. Gittiğim her kurumda ve dairede o ağırlığı hissettirdim. O şeffaflığı ve sıcaklığı gördüm. Beni bir hizmet elçisi olarak gördüler, bu insanları kucaklayan yapımla hizmet etmeye çalıştım. Eksiklerim yok mu? Elbette vardır. Bu süreçte ailevi sorunlarım oldu. Babam vefat etti. Yatalak olduğu için 3 sene de uğraştım. Zaman ayırabildiğim oldu, ayıramadığım da oldu. CHP’ye bir ivme kazandırdığımı düşünüyorum. Bu pozisyonumla umarım bundan sonra gelecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

vid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum