1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize İŞKUR İl Müdürü Kiraz'a sert tepki!
Rize İŞKUR İl Müdürü Kiraz'a sert tepki!

Rize İŞKUR İl Müdürü Kiraz'a sert tepki!

Rize Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Hasan Kiraz’ın, Hizmet İş Sendikası’nın Artvin toplantısına katılması ve bu toplantıda fotoğraf vermesi diğer sendikalar tarafından tepki ile karşılandı.

A+A-

Türk İş İl Temsilcisi ve Tek Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy ve Belediye İş Sendikası Rize Temsilcisi Yaşar Kaspar, ortak bir açıklama yayınlayarak Rize Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Hasan Kiraz’ı sert bir dille kınadı.

Yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Sayın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, siz Hizmet İş Sendikasının yöneticisi veya örgütlenme uzmanı mı oldunuz da haberimiz yok? Tüm Sendikalara eşit mesafede ve tarafsız olmanız gereken güzide bir  kurumun başındayken ve devlet memuruyken tarafsızlığınızı kaybedip, müdürlüğe başladığınız sürece adı geçen sendikanın örgütlenme ve sendikal çalışmalarına katıldığınızı görmekte ve takip etmekteyiz. Sonuncusunu 18.10.2016 Salı günü Artvin’de malum sendikaca yapılan işyeri toplantıları ve örgütlenme çalışmalarında gördük. Kurumunuzun il sınırları dışında başka bir şehirde  toplantılara ve sendikanın örgütlenme çalışmalarına sendika yetkilileriyle katılmanızdaki amacınız ne? Görevleriniz arasında sendika yetkilileriyle örgütlenme ve işyeri toplantılarına katılmak da var mıdır? Devlet memurlarının il dışına çıkarken mülki amirden izin alması gerekmez mi? Gerekli izinleri alarak mı gittiniz? Malum sendikanın çalışmalarına katılmaya, yoksa bu kurumun kafanıza göre, keyfinize göre hareket edeceğiniz kurum olmadığını bilmeyecek kadar devlet bilgisi almadınız mı müdür bey? Ya da Artvin Çalışma ve İş Kurumu kapanıp Rize’ye dahil oldu da bizim mi haberimiz olmadı müdür bey? Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü kapsamında çalıştırılmak üzere sadece malum sendikaya mı İŞKUR bünyesinden çalışan veriliyor müdür bey? Hangi Sendikalara ne kadar İŞKUR çalışanı teklif ettiğinizi ve İŞKUR bünyesinden çalışan verdiğinizi de Rize kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz seni. Sendikal çalışmalarda bulunacağınıza, İş Kurumu tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı(TYÇP) kapsamında kurumlara göndermiş olduğunuz çalışanların, kuralsız ve güvencesiz yapmamaları gereken işlerin kurum yöneticileri tarafından, görevleri haricinde her işte nasıl baskıyla çalıştırıldıklarını ve bu kapsamda işe gitmeden çalışmadan devletin parasını ödediğiniz insanları denetleyin ve kurumlar tarafından kimlere geçici olarak o işçileri kanunsuz şekilde görevlendirildiklerini tespit edip görevinizi yerine getirin müdür bey. Her Sendikaya eşit ve  tarafsız kalınması gereken o makamın  sorumluluğunu yerine getirin! Getiremiyorsanız da terk edin boş yere işgal etmeyin devletin makamını! Gidin hangi sendikada ne iş yapacaksanız yapın. Sizler artık tarafsızlığını kaybetmiş ve yok hükmündesiniz bizim için. Rize’nin sayın yöneticilerini de malum sendikanın yöneticisi ve örgütçüsü gibi çalışan bu müdür hakkında gerekeni yapmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum