1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE İSTANBUL’A TAŞINDI
RİZE İSTANBUL’A TAŞINDI

RİZE İSTANBUL’A TAŞINDI

Rize Dernekler Federasyonu`nun Rize Belediyesi’nin de destekleriyle organize ettiği 10. Rize Tanıtım Günleri İstanbul’da başladı.

A+A-

20-24 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe sahilinde sürecek etkinliklerde Rize’deki kamu ve özel bir çok kuruluş yerini aldı.

fest4-004.jpg

Tanıtım günlerinin açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

fest1-007.jpg

Bak açılışta yaptığı konuşmada, “Karadeniz gelişiyor. Rize de bundan payını alıyor. Rize’de yüz yıldan fazla süren Ovit Tüneli tamamlanıyor. Lojistik, Organize Sanayi Bölgesi projelerimiz devam ediyor. Çaykur yeni çay fabrikaları yapmaya devam ediyor.” dedi.

fest3-006.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise konuşmasına “Cumhurbaşkanımızın şehri, yağmurun çaya dönüştüğü şehir Rize’den selamlar getirdim” diyerek başlayarak, “Rize kabına sığmayan bir memlekettir. Bugün burada bunun en güzel örneğini görüyoruz. Rize artık çaydan sonra turizmiyle ön plana çıkan bir memleket olma yolundadır. Trabzon-Rize-Artvin destinasyonu oluşarak bu bölgenin önümüzdeki yıllarda turizmin parlayan yıldızı olacağı kesindir. Bizler de yerel yöneticiler olarak bu doğrultudaki yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletvekillerimiz, il başkanımız, valimiz ve diğer bütün paydaşlarımızla birlikte bu doğrultuda çalışıyoruz. Rize’miz Karadeniz’in parlayan yıldızı olacaktır. Tüm insanları Rize’yi görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

fest2-007.jpg

10. Rize tanıtım günlerine Rize'nin ilçeleri geniş stantlarla katılıp yörenin bütün kültürel değerlerini sergiliyor. Maketlerden oluşan Rize konağı, Rize evi, değirmen, kemer köprü, rafting anı, çay bahçesi, teleferik gibi çalışmalar katılımcıların ilgisine sunuluyor. 10. Rize Günleri'nde kent; yöresel tatları, kültürü ve doğal güzellikleriyle İstanbul'a taşındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum