1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE KALESİ ŞEHRİN BAŞINI BİR TAÇ GİBİ SÜSLÜYOR
RİZE KALESİ ŞEHRİN BAŞINI BİR TAÇ GİBİ SÜSLÜYOR

RİZE KALESİ ŞEHRİN BAŞINI BİR TAÇ GİBİ SÜSLÜYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, bir dizi inceleme ve ziyaret için Rize'ye geldi.

A+A-

Müsteşar Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile restorasyonu tamamlanan Rize Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

kale1-001.jpg

Rize'nin turizm alanında yapılması gerekenleri yerinde incelemek için Rize'ye ziyaretlerinden dolayı Müsteşar Dursun'a teşekkür eden Vali Yazıcı, Rize ilinin turizm potansiyeli hakkında da bilgiler verdi.

YERİNDE TESPİTİNİ YAPIYORUZ…

Burada ziyareti hakkında bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun; "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Türkiye'nin bütün bölgelerinde ki zenginliği, çeşitliliği, derinliği yerinde görmek ve bu konuda yapılmış olan çalışmaları tespit ederek, bundan sonrada neler yapılabileceğini ortaya çıkarmak için bir çalışma gurubu oluşturduk. Bunun da başında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak ben bulunuyorum. Bunu yerinde görmek ve yerel yöneticilerimizle bunları değerlendirmek üzere Rize'deyiz. Restorasyon çalışmalarının geçmişte yapılanları ve gelecekte hangilerinin planlanmasının gerektiğini yerinde izliyoruz. Farklı kültürel değerler var. Bu eserlerinde yerinde tespitini yapıyoruz. Rize kültürel miras bakımından son derece zengin bir yer." dedi.

kale2-001.jpg

TURİZM RİZE'DE HAK ETTİĞİ YERİ BULACAK…
Vali Yazıcı, "İlimizi ziyaret edecek turistler sadece muhteşem görselliğimizi görüp gitmemeli, bizi ve kültürümüzü de tanıyacak, tekrar ve tekrar gelmek üzere buradan ayrılmalıdırlar. Ve bunun için de küçük ve samimi dokunuşlarla yolumuza devam etmekteyiz. "dedi. Rize'nin farklı turizm zenginliklerine sahip olduğunu dile getiren Vali Yazıcı, "Kültürel değerlerimiz ile bölge turizmi canlanıyor ve vatandaşlar da bu sayede gelir elde ediyor. Bölge turizminde yoğunluk yaşanıyor. Kültürel Mirası Koruma Projeleri kapsamında tarihi ayağa kaldıran projeler, turizmi de hareketlendiriyor. Kültür turizmini canlandırmak için kültürel değerlerimiz gün yüzüne çıkarılıyor, restore ediliyor. Rize'nin tarihi dokusunu bozmadan hem turizm hem de tarihi açıdan çok önemli bir merkez olacağına inanıyorum. Rize Kalesi de bu değerlerimizden bir tanesidir.  Turizmin her bir çeşidinin mevcut olduğu Rize'yi ilçeleriyle birlikte turizme katkı sağlayan bir noktaya taşımak gayretindeyiz Biz de bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Turizm Rize'de hak ettiği yeri bulacaktır." dedi.

kale3-001.jpg

Rize'nin turizme çok önem verdiğini ifade eden Vali Yazıcı, Rize'nin güzelliklerinin ortaya çıkması adına vermiş olduğu destekten dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum