1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize kentsel dönüşümle yenileniyor
Rize kentsel dönüşümle yenileniyor

Rize kentsel dönüşümle yenileniyor

Rize'de kentsel dönüşüm projesiyle ilgili imzalar atıldı. Kent baştan sona yepyeni bir görünüme kavuşacak. İşte yeni Rize'nin fotoğrafları:

A+A-

Her yıl sel ve su baskınlarından, ölümlü bilançolarla etkilenen Rize'de çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgeler tespit edilerek kentsel dönüşüme başlandı.

Rize Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında birçok bölge tespit edilirken, Hamamderesi pilot bölge olarak seçildi.

Rize Hamamderesi Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesinin yapımı için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol imzalandı.

9 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm için son hazırlıkların da tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Rize için hayati proje olan kentsel dönüşümle ilgili ilk açıklama Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından yapıldı.

Başkan Bakırcı yaptığı açıklamada, “8 yıldır Rize Belediye Başkanlığı görevindeyim. Gerek il teşkilatımızla gerekse ilçe teşkilatımızla büyüklü küçüklü çeşitli projelerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi de yaklaşık dört aydır üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm projemizdir. Rize’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Rize için çok önemli bir çalışma olan Projemize Anzer Balı için de önem arz eden, az bulunan, nadir olan anlamına gelen bir yayla çiçeğinin adını vermek istiyoruz. ‘TİMYA’ demek istiyoruz. İlk etapta 9 hektarlık alanda yapacağımız kentsel dönüşümü sonrasında farklı bölgelerde de değerlendirmeyi düşünüyoruz. Böylece şehrimizin öne çıkan çarpık yapılaşmasının da önüne geçe bileceğimizi düşünüyorum. Bunun yanında dönüşümün yapılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarımızın gelir dağılımı, iş durumu, mesleki bilgileri, aile durumu ve benzeri konuların da içinde yer aldığı anketle sosyoekonomik analizlerini yaptık. Dere yataklarının durumuna özellikle hassasiyet gösterdik. Son afetteki yağışın  % 30 daha fazlası baz alınarak dere yatakları için geniş ve kademeli kesit modelleri oluşturduk. Ankara'daki işlerimizi yakından takip edip bizleri yönlendirmelerinden dolayı  proje sahibi Rize Belediyesi adına siyasilerimize özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

fotogaleri.20120211214321.jpg

kentsel-donusum-(5).20120211215812.jpg

kentsel-donusum-(6).jpg

kentsel-donusum-(7).jpg

kentsel-donusum-(8).jpg

kentsel-donusum-(9).jpg

kentsel-donusum-(10).jpg

kentsel-donusum-(11).jpg

kentsel-donusum-(12).jpg

kentsel-donusum-(1).jpg

kentsel-donusum-(2).jpg

kentsel-donusum-(3).jpg

kentsel-donusum-(4).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum