1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE MEYDANINDA BÜYÜK YIKIM BAŞLADI
RİZE MEYDANINDA BÜYÜK YIKIM BAŞLADI

RİZE MEYDANINDA BÜYÜK YIKIM BAŞLADI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydan projesi için harekete geçti. Projeye Meydan'da bulunan Emniyet müdürlüğü ek binası yıkımı ile başladı.

A+A-

Rize Cumhuriyet Meydan projesinin startı bugün verildi. Yeni bir kimliğe kavuşacak Cumhuriyet meydan projesi için ilk olarak Emniyet Müdürlüğü ek binası yıkımı ile işe başlandı.

meydan7.jpg

MİLLETVEKİLİ KARAL, “RİZE'MİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMEYE KARARLIYIZ”

Rize Belediyesinin çalışmalarının destekçisi olduklarını vurgulayan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Bu projede kamuya ait olan binaların yıkılması önceliklerimiz arasındaydı. Meydan Projesi kapsamında iki tane kamu binası vardır. Bunlardan bir tanesi şu anda yıkımına başlanan, emniyet müdürlüğü ek binasıdır. Ağız ve diş sağlığı hastanemizin de bitirilmesiyle birlikte, eski adliye binasının da yıkımıyla çalışmalar hız kazanacak. Rize'mizin çehresini değiştirmeye kararlıyız. Bu konuda Belediye Başkanımızın öncülüğünde, yapılacak olan her türlü çalışmaya sonuna kadar sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi Bursa Büyükşehir Belediyemizle Rize Belediyemizin kardeş belediye olarak böyle bir anlaşmaya varmalarından sonra projenin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılabilmesi noktasında ortak bir zemin oluşturuldu. Bugün itibariyle Meydan Projesi fiilen başlamış oldu. Rize’mizin daha güzel ve modern bir kent olabilmesi noktasında atacağımız adımlar peş peşe gelecektir" diye konuştu.

meydan8.jpg

BAŞKAN KASAP, “MEYDAN İÇİN SÖZ VERMİŞTİK”

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da yaptığı açıklamada, "Projelerimiz arasında yer alan Rize Cumhuriyet Meydanını yeniden düzenleyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu doğrultuda Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı Bey ve Milletvekillerimiz Hasan Karal ile Nusret Bayraktar’ın bilgisi dahilinde Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Aaltepe ile bir görüşme yapmış,  Rize ile Bursa arasında kardeş şehir olma protokolünü imzalamıştık. Meydan projemizin çalışmasıyla ilgili ilk adımı bu görmüş olduğunuz binamızın yıkımı ile hayırlısıyla başladık. Bu çalışmamızla birlikte Cumhuriyet meydan projemizi başlatmış bulunmaktayız. Meydanımızı yenileme çalışmaları bundan sonraki süreçte projenin daha sonraki adımları ile gerçekleştirilecektir. Rize hepimizin şehri olmakla beraber bu çalışmalar süresi içerisinde halkımızdan da bir miktar anlayış bekleyerek, halkımızı mağdur etmemek için göstereceğimiz gayret içerisinde bu projemizi el ele vererek inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

meydan9.jpg

meydan6.jpg

meydan5.jpg

meydan4-001.jpg

meydan3-001.jpg

meydan2-002.jpg

meydan1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum