1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valiliğinden dolandırıcılara karşı uyarı
Rize Valiliğinden dolandırıcılara karşı uyarı

Rize Valiliğinden dolandırıcılara karşı uyarı

Rize Valiliği, son günlerde Vali Kemal Çeber adının kullanılarak çeşitli kişilerden bağış adı altında para istenilmesine itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

A+A-

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı art niyetli kişilerin Rize Valisi Kemal Çeber ismini kullanılıp Rize ve il dışındaki hayırsever vatandaşları telefonla arayarak, iyi niyet duygularını istismar ederek, çeşitli bahanelerle bağış adı altında yardım talebinde bulunulduğuna dair duyumlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunları kaydetti: "Valimizin şahsı veya hiçbir devlet kurumu ya da görevlisi tarafından vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunulması yasal olmadığı gibi bunu dile getirmek de mümkün değildir. Bu itibarla başta Valimiz Kemal Çeber olmak üzere vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adı kullanılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım toplama adı altında aranan hayırsever vatandaşlarımız, bu tür telefonlara itibar etmemelidir."

Vatandaşların böyle bir durumla karşılaştığı takdirde hiç vakit kaybetmeksizin resmi kurumlara ihbarda bulunması istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız