1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valisi Bektaş, Pazar'da eğitim çalışmalarını inceledi
Rize Valisi Bektaş, Pazar'da eğitim çalışmalarını inceledi

Rize Valisi Bektaş, Pazar'da eğitim çalışmalarını inceledi

Rize Valisi Erdoğan Bektaş Dyned ve kodlama çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Pazar TOKİ İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

A+A-

Pazar Kaymakamı Coşkun Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, DyNed ve Kodlamadan sorumlu Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke'nin de iştirak ettiği programda Vali Bektaş ilk ziyaretini kodlama ve DyNed sınıfında gerçekleştirdi.

val4-010.jpg

DyNed çalışması yapan öğrenci ve İngilizce öğretmenleriyle görüşen Vali Bektaş, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu çalışmalarla ilgili düşüncelerini öğrendi. Vali Bektaş, DyNed sisteminin öğrencilerin İngilizceyi günümüz teknolojilerinden faydalanarak, bilgisayar başında kalıcı bir şekilde, kaliteli bir programla oyun ve etkinlik havasında öğrenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

val1-012.jpg

Vali Bektaş, bu programın sadece devlet okullarında kullanıldığını da kaydederek bunun da öğrenmeyi kolaylaştıracağını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Coşkun Öztürk ise ortaokula giden oğlunun bu sistemden oldukça faydalandığını, İngilizcesinin çok ilerlediğini ve bu hususta ilgilerinden ve yol gösterici olmalarından dolayı Vali Bektaş’a müteşekkir olduğunu belirtti.

val4-010.jpg

DyNed ilçe koordinatörü, okulun İngilizce öğretmeni Ümit Şahan ve Seval İlker ile de görüşen Vali Erdoğan Bektaş, sistemle ilgili sorunları dinledi. Önerileri de dinleyen Vali Bektaş, öğrenci ve öğretmenlere başarı dilekleriyle DyNed sınıfından ayrıldı.

val7-005.jpg

Ardından Okul kütüphanesini gezen Vali Bektaş, kütüphanedeki kitaplar ve kütüphanenin kullanımıyla ilgili bilgiler aldı. Öğrencilerin kitap okuma düzeylerini geliştirebilecekleri bir imkânın sunulduğunu bu imkânın da veli, okul ve öğretmen işbirliğinden geçtiğini ifade etti.

val6-006.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, daha sonra sınıf iyileştirme çalışmaları kapsamında okulda ev rahatlığı sloganı ile hazırlanan örnek sınıflardan birini ziyaret etti. Burada sınıf öğretmeni ve öğrencilerle sohbet etti.

val2-013.jpg

Yerel imkânlarla hazırlanan bu sınıfın imkânlarının çok güzel olduğunu dile getiren Vali Bektaş bu örnek çalışmalarından dolayı okul müdürü Mustafa Duran ve tüm kurum memurlarına teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

val5-009.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum