1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valisi Çeber'den YIKIM açıklaması
Rize Valisi Çeber'den YIKIM açıklaması

Rize Valisi Çeber'den YIKIM açıklaması

Fırtına Vadisindeki Kaçak Yapıların Yıkımına Devam Ediliyor

A+A-

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında gösterilen, Fırtına Vadisi'nde kaçak ve ruhsatsız olarak inşa edilen binaların yıkımına devam ediliyor. 

ykm8-003.jpg

Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında gösterilen, Fırtına Vadisi'nde; Ardeşen ve Çamlıhemşin İlçeleri arasında bilhassa 2018 yılı içerisinde kaçak ve ruhsatsız olarak inşa edilen 21 binanın yıkımına devam ediliyor. 

ykm7-003.jpg

Doğanın tahrip olmasına sebebiyet veren binalara ilişkin olarak Rize İl Özel İdaresince gerekli mühürleme işlemleri yapılan ve yıkım kararları alınan, Rize Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce de yıkım ihalesi yapılan binalara ilişkin Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı açıklamada yıkım kararı alınan 21 kaçak ve ruhsatsız yapıdan 4’ünün yıkımının ihale sonucu işi alan firma tarafından tamamlandığını belirtti. 

ykm6-003.jpg

Yıkımı gerçekleştirilen 4 yapının bütün işin %65’ine tekamül ettiğini belirten Vali Çeber; “Yıkımı gerçekleştirilen binalar, büyük binalar olduğun için işin toplamının %65’ine denk gelmektedir. Geride kalan %35’lik kısım içinde yer alan 11 binanın yıkımı da devletin kararlılığını gören bina sahipleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Geriye kalan 6 binanın birkaçının da yine bina sahipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilecek olup, diğer binaların yıkımı en kısa sürede tamamlanacaktır. Bunun yanında yine bölgede kaçak olarak inşa edilen bazı yapılara ilişkin gerekli işlemlere devam edilmektedir. Yetiştirebilmemiz durumunda onların da bu süreç içerisinde yıkımını planlamaktayız” dedi. 

ykm5-003.jpg

Son günlerde tüm uyarılara rağmen Ayder’de, Gito’da ve diğer yaylalarda devam eden kaçak yapı ve bungalovların yakından takip edildiğine vurgu yapan Vali Çeber, “Hâlihazırda yapımına devam eden tüm kaçak yapılar için gerekli tutanaklar tutulmuştur. Kaçak ve ruhsatsız yapılarla mücadele herkesin görevidir. Elimizdeki sınırlı sayıdaki personel ve araçla her yere yetişmek mümkün değildir. Sahip olduğumuz eşsiz doğal zenginliklerimizi gelecek nesillere taşıyabilmek adına yaylalarımızda hiçbir kaçak yapıya müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini isterim. Bu konuda başta belediyelerimiz olmak üzere, tüm muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olacaklarını ve konuya gereken desteği göstereceklerinden hiçbir kuşkum yok” şeklinde konuştu.

ykm1-004.jpg

ykm2-004.jpg

ykm3-004.jpg

ykm4-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum