1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Rize'de, sağlık çalışanları kan bağışında bulundu
Rize'de, sağlık çalışanları kan bağışında bulundu

Rize'de, sağlık çalışanları kan bağışında bulundu

Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği çalışanları Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne kan bağışında bulundu.

A+A-

Etkinliğe katılan Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Dr. Dila Baran burada yaptığı açıklamada “Kan tek kaynağı insan olan yaşamsal bir sıvıdır ve yapay olarak üretilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla hepimiz bu konuda biraz daha duyarlı olmak durumundayız. Çünkü her an hepimizin ihtiyacı olabilir” diye konuştu.

kan5.20140214001026.jpg

Baran, şöyle devam etti: “Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen kan bağışı etkinliği için geldik. Başta kan bağışında bulunan genel sekreterimize, hastane çalışanlarına ve ayrıca hastaneye muayene olmaya gelip de bizlere kan bağışında bulunan Rize halkına da teşekkür ediyorum. Biz Türk Kızılay’ı olarak her yerdeyiz. Bugün buradayız. Yarın sokaktayız. Vatandaşlardan kan bağışı alabilmek için her yere gidiyoruz. Vatandaşlarımızın bizleri gördükleri yerde kan bağışında bulunsunlar. Rize bizim için çok kıymetli oldu. Eskiden birçok hasta Trabzon’a sevk ediliyordu. Fakat şu anda kendi imkanları dâhilinde sorun çözebilecek duruma geldi. Yoğun bakım sayısı arttı. Yatak sayısı arttı. Dolayısıyla da Rize’de kan ihtiyacı da arttı. Bu da kan bağışının Rize için ne kadar önemli olduğunu görmemize bir sebep. Herkes kan bağışı konusunda biraz daha duyarlı olsun.”

kan4.20140214001058.jpg

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül ise, sağlık hizmeti veren bir kurum olarak kanın önemine değinerek, “Kan bağışı yapmak aslında bir insanlık vazifesidir. Bunun için de tüm vatandaşlarımızın kan bağışı yapması gerekiyor. Biz bu farkındalığı oluşturmak ve kendi görevimizi de yerine getirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Kan bağışı aslında bağışların en basiti ve vücudumuzun sıhhat bulmasına da vesile oluyor.  Bu insanlık vazifesinden kaçmadan kan bağışında bulunulması gerekiyor” dedi.

kan3.20140214001121.jpg

Rize Devlet Hastanesi hizmet binasında içerisinde bulunan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde yapılan kan bağışına sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

kan1.20140214001143.jpg

kan2.20140214001153.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum