1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de 10 gün sürecek festivalde müzik olmayacak
Rize’de 10 gün sürecek festivalde müzik olmayacak

Rize’de 10 gün sürecek festivalde müzik olmayacak

Rize’de bu yıl 8'incisi planlanan Çay ve Yaz Sporları Festivali 10 gün sürecek. Festivale, ülkenin içinden geçtiği kritik süreç göz önüne alınarak müzik programları dahil edilmedi.

A+A-

19 Ağustos tarihinde başlayacak olan festival 28 Ağustos tarihinde son bulacak. Festival etkinlikleri kapsamında; dağ bisikleti, kano, rafting, yamaç paraşütü, yüzme gibi bir çok dalga gerçekleştirilecek yarışmaların yanı sıra kültürel olarak yöresel yemek yarışması, halk oyunları yarışmaları, çay olimpiyatları, çay toplama yapışması ve feretiko defilesi gibi etkinlikler de yer alacak.

bld-003.jpg

8. Çay ve Yaz Sporları Festivali hakkında bilgi veren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, etkinliklerin uluslararası boyutta olacağına dikkat çekerek “İlimizde yaklaşık 19 yıldır yapılan Çay ve Turizm Festivali 2006 yılından sonra sürdürülememişti. Bu sene ise bu etkinliklerin kapsamını genişleterek bunu festivale dönüştürdük. Önümüzdeki yıldan itibaren ise geçmişte ara verilen festivalle bizim etkinliği birleştirip 28. Çay ve Turizm Festivali adı altında festivalimizi sürdüreceğiz. Bu yıl düzenlenecek olan organizasyonu kritik bir süreçten geçilen bu dönemde gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile aylar öncesinden hazırlıkları yapılan 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali içerisine müzik eğlence programlarını dâhil etmedik. Ancak, yapılacak olan birbirinden güzel ödüllü yarışmalarla ölçüler içerisinde eğlencenin tadına varılacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız