1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 41 kısa dönem er yemin etti
Rize'de 41 kısa dönem er yemin etti

Rize'de 41 kısa dönem er yemin etti

Rize İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 41 kısa dönem er, düzenlenen törenle yemin etti.

A+A-

Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 373. dönem kısa dönem erler, Türk bayrağı ve silah üzerine yemin etti.

er6.jpg

Erlerin yemin ettiği esnada, bazı asker yakınları cep telefonları ve kameralarla bu anı ölümsüzleştirirken, bazı asker yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

er5.jpg

Temel askerlik eğitimini tamamlayan ve yemin eden askerlerden iki kişi, silah arkadaşları adına konuşma yaparak şiir okuduktan sonra Rize Valisi Kemal Çeber, birliğe ilk katılan askere hediye verdi. 

Çeber, burada yaptığı konuşmada, askerlik görevinin bu memleket ve millet için çok önemli olduğunu söyledi.

valiceber4.jpg

Milletin askerlere baktığı zaman sadece üzerindeki mavi, siyah ve haki bir elbise görmediklerini ifade eden Çeber, "O üniformaya bakan tüm Türk milletimiz o üniformanın içinde peygamber ocağını görür. O üniformada Çanakkale Savaşını görür, bizim bağımsızlığımızı ve  istikbalimizi görür. Bu vatan için dökülen kanları görür, şehitleri ve gazileri görür. Aynı zamanda 15 Temmuz'da gerçek askerlerimizin yaptığı mücadeleyi görür. Milletimiz bu üniformayı gördüğü zaman sadece klasik bir elbise değerlendirmez." dedi.

valiceber3.jpg

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ise İl Jandarma komutanlığında eğitimlerini sürdüren 373. dönem kısa dönem erlerin yemin törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yeminin her kelimesi üstün vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün inancın ve emirlere mutlak itaatin tartışılmaz simgesidir." diye konuştu.

valiceber2.jpg

Törenin ardından, misafirlere ikramda bulunuldu.

er1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum