1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 56 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Rize'de 56 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Rize'de 56 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Rize'de 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş da katıldı.

A+A-

Karne dağıtım törenine Vali Bektaş’ın yanı sıra Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli şube müdürleri ile okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

karne3-005.jpg

Tören esnasında çocukların yakın ilgisi ile karşılaşan Vali Erdoğan Bektaş, eğitimde Rize’yi daha ileriye taşımayı hedeflediklerine vurgu yaparak, “Eğitim ve öğretimde her yıl, bir önceki yıla göre daha iyi bir noktaya gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü yakaladığınız her bir başarı, üzerine koymadığımız sürece kalıcı olamaz. Bizler de bu düşünceden yola çıkarak ve ülke olarak geleceğe güvenle bakabilmenin ancak iyi eğitim almış gençlerle mümkün olacağına inanarak, Rize’de ‘Kodlama ve DynedProje’lerini uygulamaya koyduk. Yerel dinamiklerin de projelerimize sahip çıkmasıyla çok iyi sonuçlar elde ettik ve ediyoruz” şeklinde konuştu.

karne2-005.jpg

Rize’de yaklaşık 56 bin öğrencinin eğitimde yarıyılın bitmesiyle iki haftalık bir tatile başlayacağını belirten Vali Bektaş, “Yoğun bir eğitim döneminin ardından tatil bütün çocuklarımızın hakkı. Veliler olarak çocuklarımızı sadece aldıkları notlarla değerlendirmemeliyiz. Bazı öğrencilerin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan, onun program yapmasına, zamanını doğru ve verimli kullanmasına yardımcı olmamız gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca çocuklarımız tatil süresince arkadaşlarıyla görüşmeli, sosyal ortamlarda bulunmasına fırsat verilmeli, kitap okumaya teşvik edilmelidir” dedi.

karne1-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız