1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE’DE ASANSÖRLERİN YÜZDE 90’I TEHLİKE SAÇIYOR
RİZE’DE ASANSÖRLERİN YÜZDE 90’I TEHLİKE SAÇIYOR

RİZE’DE ASANSÖRLERİN YÜZDE 90’I TEHLİKE SAÇIYOR

RİZE BELEDİYESİ TARAFINDAN DENETİMİ YAPTIRILAN BİN 73 APARTMAN ASANSÖRÜNDEN SADECE 114’Ü UYGUNLUK BELGESİ ALABİLDİ

A+A-

Rize Belediyesi tarafından Rize’de Türk Standartları Enstitüsü’ne denetlettirilen bin 73 apartman asansöründen sadece 114’ü uygunluk belgesi alabildi. 

Rize Belediyesi tarafından halkın can güvenliğinin sağlanması, yaşanabilecek asansör kazalarının önceden önlenebilmesi için Türk Standartları Enstitüsü ise geçtiğimiz aylarda yapılan bir protokol gereği şehir merkezinde bulunan bin 73 asansör denetlenerek asansörlerin insan kullanımına uygun olup olmadığı ve belirlenen standartlara uygun olup olmadıkları kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde sadece 114 asansör kusursuz olarak tespit edildi. Kalan asansörlerin ise hafif kusurlu, kusurlu ve güvensiz olduğu anlaşıldı. Asansörlerin durumuna göre asansörlere uyarı levhaları yapıştırıldı. Yapılan denetimlerde şehir merkezindeki asansörlerin neredeyse yüzde 90’ında kusur bulundu. Yüzde 50’sinden fazlasının ise tehlikeli olduğu anlaşıldı.
Konuyla ilgili olarak Rize Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Tehlikeli olduğu tespit edilip kırmızı uyarı levhası yapıştırılan ve bina sorumlusunca periyodik kontrolüne izin verilmeyen asansörler, 5393 sayılı Belediyeler kanunun 15. Maddesinin 1. Fıkrasının ‘s’ bendine ve Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 21. Maddesinin 6. ve 7. fıkrasına göre can ve mal güvenliğini korumak için kullanım dışı bırakılmaya başlanmıştır” denildi.
Kullanılması tehlikeli bulunan asansörler arasında hastane ve okul gibi bir çok kamu binasına ait asansörlerin de bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız