1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de bir garip inşaat!
Rize’de bir garip inşaat!

Rize’de bir garip inşaat!

Rize'de Portakallık Mahallesi sakinleri mahallede kaldırım üzerine yapılan inşaattan şikayetçi...

A+A-

DENİZ VARLI
Portakallık Mahallesi sakinleri, mahallede yaklaşık 150 metrekarelik alanda belediye tarafından yapıldığı belirtilen inşaatı istemiyor. Bunun için yüzlerce imza toplayan mahalleli, hiçbir şekilde mahalle halkının fikrinin alınmadığını söylüyor. Portakallık Mahallesi sakinleri, topladıkları imzaları belediyeye, Bimer’e, Cimer’e, Ak Parti İl Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Anıtlar Kuruluna gönderdi.

insaat.jpg

Belediye tarafından kaldırımın yanıbaşına inşa edilen binanın Fiskobirlik’e tahsis edilerek satış ofisi yapılacağı öğrenilirken, mahallede 250 yaşındaki anıt çınar ağacı ile cami silüetini bozduğu gerekçesiyle anıtlar kurulunun yapıya nasıl izin verdiği merak ediliyor.

Mahalle sakinlerinden Sefer Karamehmetoğlu, yıllar önce cami silüetini bozmasın diye çay alım yerini yer altına yaptıklarını belirterek, “Burada inşaat için bir alan yok, olmayan bir arsaya, kaldırımın üzerine inşaat yapılıyor. Bunu istemiyoruz, belediyenin bunu ne amaçla yaptığını bilmiyorum. Burası küçücük bir parsel ve yeşil alan olarak, oturma yeri olarak düzenlenmesini istiyoruz.” dedi. Karamehmetoğlu, mahallede bulunan cami ile 250 yaşındaki anıt çınar ağacının yanıbaşında silüeti bozan böyle bir yapıya nasıl göz yumulduğuna anlam veremedikleri ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Kazım Şahin de; inşaatın durdurulup yeşil alan olarak düzenlenmesi için imza topladıklarını, mahallede hiç kimsenin bu yapıyı istemediğini belirterek, topladıkları imzaları Belediyeye verdiklerini söyledi. Belediye’den, Fiskobirlik’e tahsis edilecek bir satış ofisi yapıldığını öğrendiklerini söyleyen Kazım Şahin, mahalleli olarak bunu istemediklerini, buranın yeşil alan olarak kalmasını istediklerini belirtti.

KALDIRIMA İNŞAAT OLUR MU?

Daha önce Bağdatlı Mahallesinde yapılması düşünüldüğü belirtilen inşaattan, Bağdatlı Mahallesi halkının tepkisi üzerine vazgeçildiği ifade edildi. İnşaatın hemen arkasında şahıs arsası bulunduğu, parselin küçük olması nedeniyle buraya inşaat izni verilmediği belirtilirken, “Madem inşaat yapılabiliyor, mahalleli olarak biz alalım” dediğimizde belediyeden, “Siz alırsanız sadece yeşil alan olarak düzenleyebilirsiniz” cevabı aldıklarını söyleyen Portakallık Mahallesi sakinleri, “Belediyenin yapması gereken yeşil alanları vatandaş yapsın, belediye de olmayan arsalara inşaatlar yapıp rantiyecilik yapsın, ne ala memleket” diye dert yanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız