1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de bir kritik ameliyat daha
Rize'de bir kritik ameliyat daha

Rize'de bir kritik ameliyat daha

Nefes darlığı şikâyeti ile gittiği Rize Araştırma Hastanesinde, kalbinin yanında 24 santimlik tümör çıkartıldı!

A+A-

Rize’de nefes darlığı şikâyeti ile hastaneye başvuran 52 yaşındaki Zinnet Soykan’ın, ana toplardamardan itibaren kalbin sağ boşluklarını dolduran 24 santimetrelik tümörü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde zorlu bir ameliyatın ardından çıkartıldı.

Birçok merkez tarafından ameliyat dahi olması çok riskli görülen hasta, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

ameliyat2.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ozan Karakişi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın acil servise nefes darlığı, dudaklarda ve ellerde morarma şikâyeti ile başvurduğunu söyledi.

Karakişi, hastanın 9 yıl önce rahim kanseri nedeni ile ameliyatla rahim ve yumurtalıklarının alındığı ve yaklaşık 3 aydır giderek artan nefes darlığı şikâyetleri olduğunu belirterek, “3 aydır dış merkezlerde karındaki ana toplardamardan kalbe uzanan pıhtı nedeni ile takipli olan hastaya, mevcut durumundan dolayı ameliyatının çok yüksek riskli olduğu ve masada kalabileceği söylenmiş ve kan sulandırıcı ilaç tedavisi başlamıştır. Hastanın acil serviste yapılan kontrol muayene sonucu karın içi ana toplardamardan başlayan pıhtının kalbin kirli kanının toplandığı sağ kulakçık ve karıncık bölgesine uzanıp o boşlukları tama yakın doldurduğu tespit edildi. Yani kirli kan temizlenmek için akciğere gidemiyordu. Hasta ve yakınlarına mevcut hali ile ameliyatının çok yüksek riskli olduğu fakat ameliyat olmazsa da fazla bir ömrü olmadığı anlatılarak, acil ameliyat hazırlıkları yaptık. Kalp çalışır durumda iken kalbin sağ boşlukları açıldı ve daha önceden kan pıhtısı olduğu raporlanan kitlenin tümör olduğu anlaşıldı. Dikkatli bir şekilde yaklaşık 24 santimetre uzunluğunda ana toplardamardan itibaren kalbin sağ boşluklarını dolduran kitle çıkarıldı.” dedi.

ameliyat1-001.jpg

Ameliyat sonrası yoğun bakım sürecini de iyi bir şekilde atlatan hastanın kan oksijen düzeylerinin dramatik bir şekilde düzeldiğini ve şifa ile taburcu edildiğini söyleyen Karakişi, “Kitlenin patolojik olarak incelendiğinde 9 yıl önce geçirdiği hastalığı ile aynı olduğu tespit edildi. Tüm dünyada oldukça nadir görülen bu durumdaki hastamızı başarı ile tedavi edip şifa ile taburcu etmenin mutluluğu her şeye değer. Kliniğimizde kalp nakli dışındaki diğer açık kalp ameliyatları, açık ve kapalı aort damar ameliyatları, kalp kapak değişimleri, varis,  atardamar ve fistül ameliyatları başarılı bir şekilde yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Hasta, Zinnet Soykan ise, “Yaklaşık 3 aydır nefes almakta çok zorlanıyordum. Gece üç yastık ile anca uyuyabiliyordum. Kalkamıyordum ve tırnaklarım morarıyordu. Her gittiğim doktor bana ameliyat olamazsın diyordu. İstanbul’a dahi gittim ancak fayda göremedim. Yakınlarıma gece hastasınız, kollayın yatakta ölü bulabilirsiniz dediler. En son kan vermek için hastaneye geldim ve nefes alamadığım için acile başvurdum. Allah yüz bin kere hocalarımızdan razı olsun. Onlar beni kurtardı. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Bunların hakkını ödeyemem. Onlar beni tedavi etti, Allah çocuklarıma bağışladı. Yeniden doğmuş gibiyim. Kendimi 15 yaşında hissediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız