1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de bu kalp ameliyatı ilk kez yapıldı
Rize'de bu kalp ameliyatı ilk kez yapıldı

Rize'de bu kalp ameliyatı ilk kez yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde ilki gerçekleşen mitral kalp kapağının kapalı tamir yöntemi, ilk hastada başarıyla uygulandı.

A+A-

Rize'de gerçekleştirilen zorlu kalp ameliyatı, bu hastalık ile mücadele edenler için yeni bir umut oldu...

kalp1-002.jpg

Ameliyatı gerçekleştiren Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Şatıroğlu ise ileri derece kalp kapakçıklarında kaçak bulunan, kalp yetmezliği olan, ameliyat şansı bulunmayan çok yüksek riskli hastalara bu yöntemin uygulandığını belirterek, "Hastamız yaşlı olduğu için açık kalp ameliyatı olma imkanı yoktu. Yeni yöntem olan mitral kapağı kapalı yöntemle kalp kapağındaki kaçağı azaltma yöntemini hastaya uyguladık ve işlem başarılı geçti. Rize'de bunu ilk uygulamanın sevinci yaşıyoruz. Yurt dışında yaklaşık iki yıldan beri uygulanan bu yeni yöntemin ülkemizde de bir kaç kardiyoloji hastanesi var. Bu yöntemi de bizde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne uygulayarak, ilklerden biri olduk." şeklinde konuştu.

kalp2-001.jpg

Ameliyat olan 85 yaşındaki Fatma Kıdal, yeniden hayata döndüğü için çok mutlu olduğunu ve kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür ederek, "Allah onları başımızdan eksik etmesin" dedi

Oğlu Hüseyin Kıdal da, "Annemi göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile hastane getirdiğimizde doktorlar bize açık kalp ameliyatı yapamayacaklarını, ancak kapalı yöntemle tedavi edebileceklerini ve bunu ilk kez yapacaklarını söyledi. Annem iki gün önce ameliyat oldu ve şuan da hiç bir sıkıntısı yok. Dilerim ki bu tür hastalarımız artık il dışına, büyük illere gidip sıkıntı çekmeden kendi memleketlerinde tedavi olma imkânı bulur." diye konuştu.

kalp3.jpg

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, yaptığı açıklamada, hastanelerinin artık sevk veren bir konumdan sevk alan bir seviyeye gelmeye başladığını söyledi. 

kalp4.jpg

Bu operasyonun Türkiye'de çok az merkezde yapılabildiğini belirten Türüt, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi taşıdığı isme layık olmayı birincil hedefine koyan, hastayı ve hastanın sağlığını önceleyen ve bu hedef doğrultusunda fedakarane ve mesai mefhumu gözetmeden çalışan felsefesiyle mevcut eksikliklerini bir an önce gidererek gerçek anlamda bir bölgesel referans merkezi olmayı amaçlamaktadır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum